Siirt Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında Türkiye’de 2. oldu

Siirt Üniversitesi, Uluslararası İş Birliği ve Yayın başarısıyla Türkiye’de 2. oldu.
Siirt Üniversitesi, Türkiye’de üniversiteler arasında endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranında devlet üniversiteleri arasında 2. sırada yer aldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından her yıl yapılan değerlendirmede, 208 üniversite arasında 74 farklı gösterge üzerinden yapılan analizler sonucunda Siirt Üniversitesi çeşitli kategorilerde üst sıralarda yer buldu.
Siirt Üniversitesinin bu başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, "Üniversitemizin akademik kadrosu, alanlarındaki bilimsel çalışmaları ile ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermesi adına ulusal ve uluslararası iş birlikleri yapmaktadırlar. Bu kapsamda YÖK tarafından hazırlanan 2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu verilerinde endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında 2’nci olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan tüm akademik ve idari personelimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
7 Ağustos 2025 itibarıyla motorin fiyatlarında indirim yapıldı. Benzin ve LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, “sahte sağlık raporuyla yabancı uyruklu bir kişinin Türkiye’de kalış süresinin usulsüz şekilde uzatıldığı” yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında aralarında, 45 düzensiz göçmen yakalandı.
Siirt’te serinlemek için girdikleri Kezer Çayı’nda akıntıya kapılan 3 çocuktan biri hayatını kaybetti, iki çocuk sağ kurtarıldı.