Sosyal medya üzerinde PKK propagandası yapan iki kişi tutuklandı

Van’da, sosyal medya üzerinden PKK propagandası yapan iki kişi, düzenlenen operasyonla tutuklandı.
Van’da, PKK propagandası yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Konu hakkında Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu ile Koordineli olarak 1 Mart 2019 günü Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından, sosyal medya üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonda; L.S, A.D. ve İ.B. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, işyeri ve üst aramalarında çok sayıda dijital materyal ve bir adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.” denildi.
Açıklamanın devamında, “Gözaltına alınan 3 şüpheli haklarında tanzim edilen tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca İ.B. adli kontrol şartıyla serbest, L.S. ve İ.B. ise tutuklanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı hakaret içerikli karikatürize eden Leman Dergisine tepki gösteren Müslümanlar, dergi binasının önünde toplanarak alçak saldırıyı protesto etti.
Bursa'nın Kestel ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayseri’de düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Milletin taleplerini, beklentilerini karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım istiyoruz.” dedi.
AFAD, "Konteyner talep etmeyen ve kendi imkanlarıyla barınmak isteyen afetzede vatandaşlarımıza hane başına 162 bin TL; konteyner talep eden vatandaşlarımıza hane başına 72 bin TL nakdi yardım yapılacaktır." açıklamasını yaptı.