Sosyal medya üzerinde PKK propagandası yapan iki kişi tutuklandı
Van’da, sosyal medya üzerinden PKK propagandası yapan iki kişi, düzenlenen operasyonla tutuklandı.
Van’da, PKK propagandası yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Konu hakkında Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu ile Koordineli olarak 1 Mart 2019 günü Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından, sosyal medya üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonda; L.S, A.D. ve İ.B. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, işyeri ve üst aramalarında çok sayıda dijital materyal ve bir adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.” denildi.
Açıklamanın devamında, “Gözaltına alınan 3 şüpheli haklarında tanzim edilen tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca İ.B. adli kontrol şartıyla serbest, L.S. ve İ.B. ise tutuklanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Milletvekili Şahzade Demir, 18-30 yaş arası gençler için getirilen “anne-babanın konut sahibi olmaması” şartının, özellikle genç evliler için mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekerek başvuru şartının esnetilmesi çağrısında bulundu.
Konya’nın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobilin takla atması sonucu biri çocuk toplam 6 kişi yaralandı.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir evden 5 milyon lira değerinde altın ve para çalan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Çalınan altın ve paraların, zanlılar tarafından narenciye bahçesine gömüldüğü belirlendi.
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bir fabrikada alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı.