TBMM Genel Kurulu'nda HSK'de boşalan üye için seçim yapıldı

TBMM Genel Kurulu'nda, Prof. Dr. Çetin Arslan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi olarak seçildi.
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurulda, yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından aday gösterilen 3 adaydan, HSK'de boşalan 1 üyelik için seçim yapılacağını duyurdu.
Bozdağ, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonunca belirlenen aday listesini okuttu.
HSK üyeliği seçiminin gizli yapılan birinci tur oylamasına 369 milletvekili katıldı.
Seçimlerde Prof. Dr. Çetin Arslan 342, Prof. Dr. Bayram Keskin 22, Prof. Dr. Ender Ethem Atay 3 oy aldı, 2 oy da geçersiz sayıldı.
Birinci tur oylamada, Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunun (400) üzerinde oya ulaşılamaması üzerine ikinci tura geçildi.
Bu turda Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu (360) arandı. İkinci tur oylamada da aranan çoğunluğa ulaşılamadığı için en fazla oy alan iki aday arasında ad çekme suretiyle üye seçimine gidildi.
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın çektiği kurada, Prof. Dr. Çetin Arslan, HSK'nin yeni üyesi olarak seçildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu’nun 2025-2026 av sezonuna ilişkin kararları Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İstanbul Başakşehir’de inşaat alanında kurulan bir vinç, yokuş aşağıya kayarak park halindeki 23 araca zarar verdi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarının sona ermesi için Şırnak’ta cemaatle birlikte dua etti.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde dere kenarında çıkan ot yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek çevredeki ceviz bahçelerine ve ormanlık alana yayıldı.