Ticaret Bakanlığı temsilcisi Savaş, WCO-UPU İrtibat Komitesi Gümrük Eş Başkanlığına seçildi
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler ve E-Ticaret Gümrük İşlemleri Daire Başkanı Deniz Okan Savaş, Dünya Gümrük Örgütü (WCO) ile Evrensel Posta Birliği (UPU) arasındaki WCO-UPU İrtibat Komitesi'nin 2026-2027 dönemi Gümrük Eş Başkanlığı görevine seçildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Savaş, iki yıllık görev döneminde sınır ötesi e-ticaret, küresel posta ve hızlı kargo taşımacılığı, elektronik veri değişimi, gümrük ve posta süreçlerinin entegrasyonu ile emniyet ve güvenlik alanlarında WCO ve UPU arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda görev alacak.
Sınır ötesi e-ticaret süreçleri geliştirilecek
WCO-UPU İrtibat Komitesi kapsamında yürütülen çalışmalarla sınır ötesi e-ticaret lojistiğinin kolaylaştırılması, elektronik veri değişimi standartlarının geliştirilmesi ve gümrük ile posta idareleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik uluslararası politika ve uygulamaların geliştirilmesi hedefleniyor.
Ticaret Bakanlığı, temsilcisinin söz konusu uluslararası platformda Gümrük Eş Başkanlığı görevine seçilmesinin, Türkiye'nin küresel gümrük ve e-ticaret politikalarının geliştirilmesine yönelik çalışmalardaki etkin rolünü ve uluslararası alandaki temsilini ortaya koyduğunu belirtti.
Bakanlık, sınır ötesi e-ticaret ve gümrük uygulamalarındaki kapasitenin geliştirilmesi, uluslararası standartların oluşturulmasına katkı sağlanması ve gümrük süreçlerinin dijital dönüşümünün desteklenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Azerbaycan’ın Zakatala bölgesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonlarla ilgili kurumların koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, yatırımcılara mümkün olan en kısa sürede ve en yüksek düzeyde ödeme yapılabilmesi için gerekli adımların atıldığını bildirdi.
Edirne’de sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalıştıkları belirlenen 4 FETÖ şüphelisi, jandarmanın çalışması sonucu gözaltına alındı.
Meteoroloji, İstanbul ve çevre illerde gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.