Üstündağ: Her insanın Peygamber Efendimizin hayatından örnek alacağı yönler var
Elazığ İl Müfüsü İrfan Üstündağ, yarın akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandiliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Üstündağ, toplumun her kesiminden insan için Peygamber Efendimizin hayatından örnek alınacak yönler olduğunu belirtti.
Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, yarın akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandiliyle ilgili İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.
Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatında toplumun her kesimi için güzel örnekler olduğunu belirten Üstündağ, toplumdaki ahlaki yozlaşmanın da Peygamber Efendimizin ahlakının örnek alınmasıyla sona ereceğini ifade etti.
Mevlid Kandiliyle birlikte Peygamberimizin ahlakının topluma anlatılacağını söyleyen Üstündağ, "Yarın akşam Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini idrak edeceğiz. Bu hafta içinde Peygamber Efendimizi anlamaya çalışacağız. Bu haftanın bir amacı var, o da Peygamber Efendimizi tanımak. O’nun ahlakını tanımak, onu nesillerimize anlatmak hatırlayıp canlı tutmak. Bu amaçla Mevlid-i Nebi haftasını idrak ediyoruz." şeklinde konuştu.
"Peygamber Efendimizin, ahlakını hayatımıza geçirmek ve onu bütün insanlıkla buluşturmak en önemli hedefimiz"
Mevlid Kandili vesilesiyle Peygamber Efendimizin ahlakını anlatmayı hedeflediklerini aktaran Üstündağ, "Peygamber Efendimiz Aleyhiselam, kendisine uyulsun diye gönderilmiş bir peygamberdir. Efendimizin güzel bir ahlak üzere olduğu Kuran’da ifade edilir. Bir başka ayette ahirete inanlar için Peygamber Efendimizin güzel bir örnek olduğu ifade edilir. Bu güzellikleri biz hayatımıza geçirdiğimiz takdirde, onun gibi olmaya çalıştığımız takdirde idrak edebiliriz. Yoksa bunların konuşulup hayata geçirilmemesi insanlara bir şey katmaz. Bu sebeple Mevlid-i Nebi haftasının asıl amaçlarından bir tanesi budur. Peygamber Efendimizin ahlakını hayatımıza geçirmek ve onu bütün insanlıkla buluşturmak. Çünkü Peygamber Efendimiz insanlık için bir rahmet vesilesidir." dedi.
"İnsanlık birçok çirkinliği, kötülüğü Peygamber Efendimizden öğrendikleri sonrası terk etmiştir"
Peygamber Efendimizden sonra insanlığın birçok çirkin davranışı terk ettiğini belirten Üstündağ, bu sebeple O’nun güzel ahlakından esinlenmeyen kimsenin kalmadığını ifade etti.
Üstündağ, "Resullullah Efendimizin Peygamber olarak görevlendirilmesiyle birlikte yeryüzündeki insanlar birçok güzelliği tanımıştır. Ondan önce bilmediği güzellikleri onun öğretileriyle kazanmıştır. İnsanlık birçok çirkinliği, kötülüğü Peygamber Efendimizden öğrendikleri sonrası terk etmiştir. Bu sebeple O’nun güzel ahlakından esinlenmeyen kimse yoktur. Resullullah Efendimizin hayatına baktığımız zaman, o insanlara merhametli olmayı emreder."
"Toplumun herhangi statüsünden biri Resullullah’ın hayatına baktığı zaman, oradan bir örnek bulur kendisi için"
Her insan için Peygamber Efendimizin hayatında örnek alınabilecek bir şey olduğunu söyleyen Üstündağ, "Toplum içinde hangi görevi yaparsak yapalım Resullullah Efendimizde kendimiz için büyük bir örneklik buluruz. Bir baba Resullullah'ın hayatına baktığı zaman oradan güzel bir örnek bulur. Bir öğretmen, bir tüccar Resullullah’ın hayatına baktığı zaman orada güzel bir örnek bulur. Toplumun hangi statüsündeki biri Resullullah’ın hayatına baktığı zaman oradan bir örnek bulur kendisi için." diye konuştu.
“O’nun ahlakı Kuran’dı”
Peygamber Efendimizin ahlakının Kur’an ahlakı olduğunu belirten Üstündağ, "Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle bizlerin de Peygamber Efendimizin hayatını gözden geçirmemiz gerekiyor. O'nun ahlakını örnek almamız gerekiyor. Hz. Ayşe validemize Peygamber Efendimizin ahlakı sorulduğunda buyuruyor ki, "O’nun ahlakı Kuran’dı." Peygamber Efendimiz Kur’an-ı Kerim’i yaşayarak bizlere açıklamıştır. Biz de Resullullah’ın yaşantısında Kur’an-ı Kerim’i bulmuş olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt’te ÇEDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Cami Buluşmaları” etkinlikleriyle öğrenciler, Cuma namazında bir araya geldi. Gençler, dinin direği olan namazın önemine dikkat çekerek, cami buluşmalarının maneviyatlarını güçlendirdiğini ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılan kura çekiminde kesin kayıt hakkı kazanan ancak isminin yanında "Vize için kamu hastanelerinden durum bildirir sağlık raporu almanız gerekmektedir" ibaresi bulunan hacı adaylarından sağlık raporu istenecek.
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci için, 10-14 Kasım tarihlerinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili başladı.
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde jandarma ekiplerince durdurulan bir çekici ve yarı römorkta yapılan kontrolde, sahte fatura düzenlendiği tespit edilen 44 kamyon lastiği ele geçirildi.