Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan 9 kişi tutuklandı , 9 kişi ev hapsine çarptırıldı

Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapanlara yönelik Siirt merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 9'u tutuklanırken 9'u da ev hapsine çarptırıldı.
1 Aralık 2018 tarihinden itibaren Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde PKK'nin finans kaynaklarının kurutulması, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile kullanımının önlenmesine yönelik olarak Siirt merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda 7’si kamu görevlisi toplamda 47 kişi gözaltına alınmıştı.
Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve uyuşturucu kullanıcıları oldukları belirlenen 47 kişiden 24’ü Jandarma İl Komutanlığında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları tespit edilen 23 kişi ise mahkemeye sevk edilmişti.
Mahkemeye sevk edilen 23 kişiden 9 kişi tutuklandı, 9’u da çıkarıldıkları mahkeme tarafından ev hapsine çaptırılmasına karar verilirken 5 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı, 2022'de girdiği çatışma sonucu hayatını kaybeden bir askerin naaşını arama faaliyetleri kapsamında 19 askerin bir mağarada metan gazından etkilendiğini, 5'inin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
İletişim Başkanlığı, yılbaşından itibaren çıkan yangınların yüzde 25’inin sadece son 10 günde meydana geldiğine dikkat çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın." dedi.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.