Vali ve kaymakamlara "cumhurbaşkanını temsil" vasfı

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, vali ve kaymakamlara cumhurbaşkanını temsil vasfı verildi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, İçişleri Bakanlığı tarafından "Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.
8 Haziran 2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'ne 72'nci maddeden sonra gelmek üzere 72/A maddesi eklendi.
Buna göre, vali ilde devletin ve cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ise ilçede cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası oldu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 32 yıl geçti. 29'u erkek, 4'ü kadın olmak üzere 33 sivilin katledildiği olayın ardından mahkemelerden beklenen adalet hâlâ sağlanamadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrindeki zirvede, "israilin Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında hepimizin bildiği üzere Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor." dedi.
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; Hazreti Hüseyin'in Kerbelâ'da şehid edilişinin İslam ümmetine bıraktığı mesajları hatırlatarak, bu anlamlı günün birlik, kardeşlik ve zulme karşı direniş bilinciyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17. Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Azerbaycan’ın Fuzuli şehrine ulaştı.