Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, "Silahlı Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilen Abdullah Zeydan'ın yerine Van Valisi Ozan Balcı'nın Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.
DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 2023/77 Esas sayılı dosyası kapsamında 11 Şubat 2025 tarihinde görülen duruşmasında 'Silahlı Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alması nedeniyle;
Abdullah ZEYDAN Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır.
5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46'ıncı maddeleri uyarınca Van Valisi Ozan BALCI Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Her yıl yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldüren Bursa Umut Kervanı Derneği, bu Kurban Bayramı'nda da hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için anlamlı bir organizasyon düzenledi.
Sivas'ta bir kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Denizli, Aydın'ın iç kesimleri, Burdur, Bolu, Eskişehir ve Hakkâri çevreleri ile Afyonkarahisar ve Isparta'nın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak bekleniyor.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 4 kişi yaralandı.