Van-Tahran tren seferleri yeniden başlıyor

Türkiye ile İran arasındaki demir yolu ulaşımı yeniden canlanıyor. Van-Tahran yolcu treni, 10 Mart Pazartesi günü Van’dan hareket edecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran ile yapılan görüşmeler sonucunda Van-Tahran yolcu treninin seferlerine yeniden başlamasına karar verildiğini duyurdu. Seferlerin, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmesi bekleniyor.
İran Yolcu Taşıma Şirketi (RAJA) tarafından işletilecek tren, 40 kişi kapasiteli 7 kuşetli vagondan oluşacak ve haftada iki kez karşılıklı olarak sefer yapacak.
Bakan Uraloğlu, trenin ilk seferinin bugün Tahran’dan hareket ettiğini, Van’dan ise 10 Mart Pazartesi günü yola çıkacağını belirtti. Seferler, pazar ve çarşamba günleri Tahran'dan, pazartesi ve perşembe günleri ise Van’dan gerçekleştirilecek.
Yolculuk süresi yaklaşık 22 saat sürecek ve tren, yolcularına konforlu bir seyahat deneyimi sunacak. Bu gelişmenin, bölgesel turizmi canlandırması ve ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada hava sıcaklıklarının yurt genelinde 2 ila 5 derece artacağını duyurdu.
Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, Gazze’de yaşanan soykırıma karşı sessizliği eleştirerek, "Bu suskunluk, sadece bombaların değil, vicdanların da ağır bir suç ortaklığına dönüştüğünü gösteriyor." dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu’nun 2025-2026 av sezonuna ilişkin kararları Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İstanbul Başakşehir’de inşaat alanında kurulan bir vinç, yokuş aşağıya kayarak park halindeki 23 araca zarar verdi.