Yazar Rasim Özdenören vefat etti

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alınan Yazar Rasim Özdenören vefat etti.
Önceki akşam kronik rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Özdenören, 82 yaşında vefat etti.
Yakın zamanda Coronavirus hastalığı geçiren ve KOAH hastalığı nedeniyle tedavi gören Özdenören, geçtiğimiz yıl da Covid-19'a yakalanmış, iki ay süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.
Rasim Özdenören kimdir?
'7 Güzel Adam'ın son temsilcisi olarak bilinen Rasim Özdenören, 20 Mayıs 1940'ta Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Şair Alaaddin Özdenören ile ikiz kardeştir. Küçük yaşlardan itibaren okumaya ve yazmaya çok meraklıydı. Çocukluk döneminde farkı şehirlerde ikamet etti. Rasim Özdenören, ilk ve orta öğrenime bir dönem Kahramanmaraş'ta, bir dönem Malatya'da, bir dönem ise Tunceli'de devam etti. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü başarı ile tamamladı. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başladı. 1967'de buradan da mezun oldu.
1970'te mesleki hayatına katkıda bulunmak ve yüksek lisans yapmak amacı ile Amerika'ya gitti. Yaklaşık 2 sene boyunca burada kaldı. Daha sonra yeniden Türkiye'ye dönüş yapan Rasim Özdenören, 1971'de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak göreve başladı. 1975'te Kültür Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olan Rasim Özdenören, 3 sene boyunca da aynı kurumda müfettişlik görevine devam etti. Daha sonra yazar olabilmek maksadı ile görevinden ayrıldı.
1980'de Kültür Bakanlığı'ndaki görevine geri dönen Rasim Özdenören, 1981'de Yayın Temsil Dairesi Başkanı oldu. Alanında sürekli bir yükselme kaydeden Özdenören, 1984'te Genel Sekreter Yardımcısı, 1988'de ise Genel Sekreter olarak çalışmalar yürüttü. 2004'te ise emekliye ayrıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “34 kilometrelik Siirt-Kurtalan Hattı ile Siirt’in merkezine kadar demiryolunu getirmiş olacağız. Böylece Siirt il merkezi ulusal demiryolu ağına da bağlanmış olacak." dedi.
Memur-Sen Batman Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Çelik, kamu binalarından eğitime, sağlıktan dijital hizmetlere kadar birçok alanda engellilerin ciddi sorunlarla karşılaştığını söyledi.
NATO Genel Sekreteri, ittifak dışişleri bakanlarının gayriresmî toplantısına hazırlık kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu’nun Doğusu, Tokat, Gümüşhane, Erzincan ve Tunceli ile Giresun, Ordu ve Trabzon illerinin iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.