Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla yeni düzenlemeyle ceza puanı almış bazı sürücülerin puanları silinecek ve istisnalar haricinde sürücü belgelerine el konulan sürücülerin de belgeleri geri iade edilecek.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla beraber yapılacak yeni düzenlemeyle sürücülerin belirlenen bazı cezalar dışında aldıkları ceza puanların silineceği aktarılmıştı.
Konu hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Müdürü Mehmet Said Mert, 2,5 milyon ceza puanı almış sürücülerin bazı cezalar dışında puanlarının silineceğini ve 10 bine yakın sürücü belgelerine el konulmuş sürülerin de belgelerinin iade edileceğini belirtti.
Mert, bu yenilemenin gelmesiyle sürücülerin rahata kavuşacağını ancak alkol, uyuşturucu, dirift ve stajyer sürücülerin bu yeni uygulamanın kapsamı dışında olacağını da ekledi.
"2,5 milyon ehliyet ceza puanı silinecek, 10 bine yakın ehliyet belgesi sürücülere geri verilecektir"
Mehmet Said Mert
Mert, "Özellikle pandemi döneminde taşımacılık faaliyetlerinin artmasıyla birlikte araç sürücülerin ceza puanları artmış olup bazı sürücülerin sürücü belgesi geri alınmış bazılarının da ehliyetleri iptal olmuştur. Yeni düzenlemelere sürücülerin ceza puanları nihayet bitecek. 2,5 milyon ehliyet ceza puanı silinecek, 10 bine yakın ehliyet belgesi sürücülere geri verilecektir. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla birlikte özellikle alkol, uyuşturucu, dirift ve stajyer sürücüler hariç daha önce ehliyet belgesine el konulmuş bütün sürücü belgeleri sahiplerine iade edilecektir. Bunun yanında ehliyet ceza puanları silinip 2 bin liranın altında olan para cezaları da silinecektir. Özellikle stajyer sürücüler bu kapsamın dışında kalıyor olup ceza puanları silinmeyecektir. Stajyer sürücüler buna dikkatli olmaları gerekiyor kesinlikle bu uygulama onları kapsamamaktadır. 2 yıl içerisinde 70 ceza puanı doldururlarsa da sürücü belgeleri iptal edilecektir." ifadelerini kullandı.
"İlk defa yürürlüğe girilecek bu uygulamayla birlikte sürücülerin ceza puanları silinecek ama yine de sürücülerden araçlarını kullanırken daha dikkatli olmaları gerekir"
Ceza puanları silinen sürücülerin bu uygulamanın gelmesiyle beraber rehavete düşmeyip daha dikkatli olmaları hususunda çağrıda bulunan Mert, "İlk defa yürürlüğe girilecek bu uygulamayla birlikte sürücülerin ceza puanları silinecek ama yine de sürücülerden araçlarını kullanırken daha dikkatli olmaları ve araç kullanırken sadece kendileri değil de karşı tarafın da canına malına kast etmeyecek şekilde araç kullanmaları lazım. Bütün sürücüler bu uygulamayı sadece ceza puanları olarak bu uygulamayı düşünmemeleri gerekiyor. Çünkü bir kaza hem karşı tarafın canına ve malına da mâl olabiliyor. Sürücülerin tekrar bu hakkı almaları onları bu cesarete itmemeleri ve her zaman bu uygulama olmayacaktır." şeklinde dile getirdi.
Mert, sürücülerin ceza puanlarını nereden öğreneceklerini ve ceza puanların artmaya devam ettiği sürece hangi aylarda sürücü belgenin el konulduğu hakkında bilgi vererek, "Araç sürücüleri ceza puanlarını E-Devlet uygulaması üzerinden ya da Trafik Şube Müdürlüğü üzerinde öğrenebilirler. Bir sürücü 1 yıl içerisinde ilk defa 100 ceza puanını doldurursa sürücü belgesine 2 ay, ikinci defa 100 ceza puanını doldurursa 4 ay el konuluyor. Aynı yıl içinde üçüncü defa 100 puan cezasını dolduran bir sürücünün ise sürücü belgesi süresiz olarak iptal edilmektedir. Bu sürücülerin el konulan belgeleri geri verilecek ancak dirift, alkol, uyuşturucu ve stajyer sürücüler hariçtir." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 4 kişi yaralandı.
Batman İl Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı, bu kez Sason İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde yapıldı.
Adana’nın Feke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Okul kıyafetleri ve yönetmeliği kapsamında esnafı koruma çağrısı yapan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, özel okulların pazarlama faaliyetlerine karşı uyarıda bulunarak, ihtiyaçların sadece kırtasiyeci esnaftan alınması gerektiğini söyledi.