Yeşilyurt Belediyesine "yerinde dönüşüm" için 683 hak sahibi başvurdu

Yapılan başvurulardan 330'unun ruhsatlandırma işlemi tamamlanırken, 353 dosya ise ruhsatlandırma sürecine dahil edildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" programı kapsamında alınan başvurular sona erdi. Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne 683 hak sahibi başvuru yaptı. Yapılan başvurulardan 330'unun ruhsatlandırma işlemi tamamlanırken, 353 dosya ise ruhsatlandırma sürecine dahil edildi.
Deprem bölgesindeki yapıların güvenli hale getirilmesi ve vatandaşların yaşadıkları yerlerde kalmalarını teşvik etmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm" projesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Son başvuru tarihi 30 Haziran 2025 olan "Yerinde Dönüşüm" başvuruları için Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde ise ciddi bir yoğunluk yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar, gerekli olan evraklarıyla birlikte başvurularını yaptı.
Konutlarını kendi yerlerinde yapmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlayan ve "Yerinde Dönüşüm Birimi" kurarak bu hizmetlerinde farklı bir pencere açan Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bugüne kadar 683 hak sahibi başvuru yaptı. Belediye yetkilileri, yapılan başvurulardan bugüne kadar 330 dosyanın ruhsatlandırılmasına karar verilirken, 353 dosyanın ise ruhsatlandırma aşamasında olduğu, başvuru tarihinden itibaren 1 ay içerisinde sonuçlandırılmadığı takdirde sistemin iptal edileceği bilgisini paylaştılar.
Başvuruların sona ermesiyle birlikte değerlendirme ve teknik inceleme sürecine geçilecek olup, ardından hak sahiplerine bilgilendirme yapılacak. Süreç sonunda hasar gören yapıların yerinde ve daha dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesi sağlanmış olacak. Ruhsat alan hak sahiplerine devletin hibe ve kredi desteği de sağlanarak inşaatların başlatılmasına imkan sunulacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Boztahta Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
Bursa'nın İznik ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.
Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesinde kamyon ile motosikletin karıştığı kazada, motosiklet sürücüsü yaralandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen altyapı çalışımlarının ardından tahrip olan 2 bin 500 metrelik yolu, 2 kat sathi kaplama yaptı.