6-8 Ekim şehitleri şehadetlerinin 7'nci yılında kabirleri başında anıldı

2014 yılında PKK yandaşlarınca 6-8 Ekim olaylarında katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin 7'nci sene-i devriyesinde HÜDA PAR'ın organize ettiği programla yakınları ve dava arkadaşları tarafından kabirleri başında yad edildi.
Şehadetlerinin 7'nci yılı münasebetiyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığında program düzenlendi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katıldığı program Muhammed Emin Yılmaz'ın okuduğu Yasin-i Şerif ile başladı.
Muhammed Emin Yılmaz
Cengiz Aydın'ın sunuculuğunu yaptığı programda açılış konuşması yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kobani'de Kürtlere destek olmak bahanesiyle doğu bölgesinde dindar Kürtlerin hedef alındığını belirterek doğunun çeşitli illerinde onlarca Kürdün katledildiğini söyledi.
Faruk Dinç
"İslam'la özgür olduğumuzun delili burada yatan şehitlerimiz ve ayakta duran şahitlerimizdir"
Dinç, "Öyle bir şekilde katledildiler ki, Kürtlerin kültüründe bulunmayan bir vahşetle şehid edildiler. Bu, içimizdeki bir kültür değil, Amerika'nın kültürüdür. Onların şerbetini içmişler, Kürtlerin şerbetini içen bu zulümleri yapamaz. Bugüne kadar böyle bir vahşete şahit olmadık." ifadelerin kullandı.
PKK ve yandaşlarına önemli mesajlar veren Dinç, "Şehitlerin katilleri de bilsin ki bizler annemizden hür olarak doğduk. İslam'ı seçtikten sonra kölelik zincirini kırıp attık ve onlar bilsinler ki biz asla Amerika'ya ve Batı'ya uşaklık edecek değiliz. Kimse bizi köleleştiremez. Aziz İslam'la özgür olduğumuzun bir delili de burada yatan şehitlerimiz ve sizin gibi ayakta duran şahitlerimizdir." dedi.
Zekeriya Yapıcıoğlu
"Tarihte benzerine çok az rastlanan bir vahşetle öldürdüler"
Dinç'in konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yasin Börü ve arkadaşlarının başlattığı iyilik hareketine değinerek "Zalimler, onları ve iyilik hareketini durdurabilecekleri zannıyla onlara hücum ettiler ve tertemiz bedenlerini delik deşik ettiler, yüksekten attılar, arabayla ezdiler, yaktılar. Tarihte benzerine çok az rastlanan bir vahşetle öldürdüler. Onlar da Kürt’tü ama Müslüman kimlikleri nedeniyle hedefe kondular. Suçları 'Rabbimiz Allah’tır' demekti." dedi.
Yaşanan vahşeti, Müslüman Kürt kimliğinin reddedilmesi ve yok edilmesi çabası olarak tanımlayan Yapıcıoğlu, "Toplumun bir kesiminin sistematik bir şekilde hedef gösterilmesi ve sivil halka karşı yapılan bu katliam kelimenin tam anlamıyla 'insanlığa karşı suç'tur. Bu katliam sistemli bir şekilde hazırlandı. Haftalar öncesinden hazırlıkları yapıldı. Toplumun dindar kesimi hedef olarak gösterildi." ifadelerini kullandı.
Program HÜDA PAR merkez Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'un yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.