Adalet Bakanlığı uzlaştırmacı sınavı yapacak

Adalet Bakanlığı, 2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı'nın 11 Mart 2018 tarihinde yapılacağını duyurdu.
Adalet Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı 11 Mart 2018 tarihinde yapılacak.
Başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle http://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp (UYAP Uzlaştırmacı Portal) internet adresi üzerinden 20 Aralık 2017-8 Ocak 2018 tarihleri arasında alınacak.
20 Aralık 2017 Çarşamba günü sınav başvuruları başlayacak, 8 Ocak 2018 günü gece 23.59'da sona erecek.
Yazılı sınav, Anadolu Üniversitesi tarafından 11 Mart 2018 Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (Anadolu-Avrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 150 dakika sürecek.
Sınavın organizasyonu ve uygulanması tamamen Anadolu Üniversitesinin sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Sınav soruları 100 adet olup, çoktan seçmeli, 5 cevap şıklı ve 2 kitapçık türünde olacak. Cevap kâğıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Değerlendirme sırasında iptal edilen sorular olması durumunda, söz konusu sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacak.
Sonuç bilgisi olarak; 70 ve üzerinde puan alan adaylar için "başarılı" ibaresi, 70 puanın altında puan alan adaylar için "başarısız" ibaresi yer alacak.
Başvuru kılavuzuna https://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/destek/uzlastirmaci_aday_basvuru_kilavuzu.pdf adresinden ulaşılabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.