Adana İl Müftülüğüne Mehmet Taşçı atandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile görev yeri değişen Hasan Çınar’ın yerine Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Adana il Müftüsü Hasan Çınar Ankara İl müftülüğüne atanırken Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı da Adana İl Müftülüğüne atandı.
Mehmet Taşçı kimdir?
1971 yılında Sivas’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Sivas’ta tamamladı. 1988 yılında Sivas İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1989 yılında üniversite tahsili için Mısır El-Ezher Üniversitesine kayıt yaptırdı. 1993 yılında üniversitenin Usuliddin Fakültesi Tefsir bölümünden iyi derece ile mezun oldu.
İmam Hatip ve üniversite yıllarında Sivas’ın tanınmış alimlerinden Arapça, Tefsir, Fıkıh vs. dersleri Medrese usulü okudu. 1996 yılında 1 yıl süreyle Sivas Merkez Meydan Camii’nde İmam Hatiplik yaptı. 1997 yılında Sivas’ta kısa bir süre öğretmenlik yaptı. 1998-2003 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde memur, şef ve müdür yardımcısı olarak görev yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu vaizlik sınavını kazanarak 2003 yılında vaiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na geçti. Bir süre İstanbul’da vaizlik yaptıktan sonra Haseki Eğitim Merkezi’ni kazandı. 2006 yılında Haseki Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 2006-2009 yılları arasında Kocaeli-Gebze İlçe Vaizliği, Darıca İlçesi Kurucu Müftülüğü yaptı. 2009 yılı haziran ayında Diyarbakır İli Çüngüş İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 15.10.2012 tarihinde Düzce Akçakoca ilçe müftülüğüne atandı.
4 Mayıs 2018 tarihli Resmî Gazetede yayınlanan Kararname ile Adıyaman İl Müftüsü olarak atanan Mehmet Taşçı, 23/05/2018 tarihinde Adıyaman İl Müftülüğünde görevine başladı.
Evli ve üç çocuk babası olan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, iyi derecede Arapça orta derecede İngilizce bilmektedir. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sermaye Piyasası Kurulu, Altınkılıç Gıda ve Anel Elektrik pay piyasalarındaki işlemler nedeniyle toplam 56 kişiye yönelik suç duyurusu kararı aldı. Kurul ayrıca 48 kişi ve 5 şirkete 2 yıl işlem yasağı getirirken, 28 kişinin sermaye piyasası lisanslarının yasak süresince iptal edilmesini kararlaştırdı.
İstanbul'da sermaye piyasalarındaki işlemlere yönelik yürütülen fon soruşturmasında hakimliğe çıkarılan 16 şüpheliden 11'i tutuklandı, 4 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi. Altınbaş Holding'in sahibi Nusret Altınbaş'ın da aralarında bulunduğu 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan PHP yazılım altyapısında kritik güvenlik açıklarının tespit edildiğini; söz konusu zafiyetlerin oluşturabileceği riskler nedeniyle ilgili kurum ve kuruluşlara acil güvenlik bildirimlerinin iletildiğini duyurdu.
Tasfiye sürecindeki yatırım fonlarına ilişkin kanun teklifinin bugün TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenlemenin yasalaşmasıyla, şartları karşılayan yatırımcılara fon başına 1 milyon lirayı aşmayacak şekilde ara ödeme yapılmasının önü açılacak.