Adnan Oktar organize suç örgütü davasında 91 tahliye

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, 91 sanığın tahliyesine karar verildi.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde yapılan duruşmaya, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 163'ü tutuklu 175 sanık ile avukatları katıldı.
Yapılan duruşmanın ardından mahkeme heyeti, aralarında Mehmet Alp Ünlü, Serap Akıcıoğlu ve Tülay Kumaşçı'nın da bulunduğu 91 sanığın tahliyelerine karar vererek, haklarında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı koydu.
Aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 72 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, bir sonraki duruşma tarihini 14 Ocak 2020 olarak belirledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.