Akıncı Üssü davası başladı

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü olarak bilinen Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere ilişkin 486 sanığın yargılanacağı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.
FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında, darbecilerin merkez üssü olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere ilişkin 486 sanığın yargılanacağı dava, görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.
İlk duruşma öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. 41 sanık da Jandarma komandolarının oluşturduğu güvenlik koridorunda tek sıra halinde getirildi. Darbenin sivil ayağını oluşturan ve darbe gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanan Kemal Batmaz, en ön sırada yer aldı. Eski Orgeneral Akın Öztürk, eski Tuğgeneral Kubilay Selçuk ve eski Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ön sıralarda olduğu görüldü.
"İdam" sloganları atıldı
Sanıkların getirilişi esnasında vatandaşlar da darbecileri protesto etti. İdam talebinde bulunan vatandaşlardan bazıları darbecileri ida ipi fırlattı.
Protestocular, bazı ülkelerde mahkumlara giydirilen 'turuncu tulum'u yanlarında getirerek sanıklara tek tip kıyafet giydirilmesine yönelik dövizler taşıyıp, slogan attılar.
Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda başlayacak olan kritik davanın bir numaralı sanığı firari sanık Fethullah Gülen.
Davada firari Adil Öksüz ile Akıncı Üssü’nde yakalanan siviller Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek, Harun Biniş yargılanacak. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'de davada yargılanan isimlerden.
İddianame
İddianamede, baş şüpheli Fethullah Gülen olarak belirtilirken Akın öztürk ise darbenin asker kanadının bir numarası olarak yer alıyor.
İddianamede, bir orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunuyor.
4 bin 658 sayfa ve 570 klasörden oluşan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekilleri müşteki sıfatıyla yer alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrindeki zirvede, "israilin Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında hepimizin bildiği üzere Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor." dedi.
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; Hazreti Hüseyin'in Kerbelâ'da şehid edilişinin İslam ümmetine bıraktığı mesajları hatırlatarak, bu anlamlı günün birlik, kardeşlik ve zulme karşı direniş bilinciyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17. Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Azerbaycan’ın Fuzuli şehrine ulaştı.
HÜDA PAR, Cuma namazı saatinin mesai saatleri ile çakışması halinde kamu ve özel sektör çalışanlarının ibadetlerini eda etmelerine imkân tanıyacak şekilde düzenleme yapılması hakkında kanun teklifi verdi.