Bingöl'de hortumun vurduğu bölgede hasar oluştu

Bingöl’ün Sudüğünü köyüne bağlı Esenler mezrasında meydana gelen hortum nedeniyle evlerin çatıları uçarken bölge sakinleri ilk defa böyle bir hava olayı yaşadıklarını söylediler.
Bingöl'de Hortumun etkili olduğu merkez Sudüğünü köyüne bağlı Esenler mezrasında evler, ahırlar büyük çapta zarar görürken, hortum nedeniyle 2 kişiinin yaralandığı mezrada çok sayıda kavak ve meyve ağaçlarının kökünden söküldüğü görüldü.
öğlen saatlerinden sonra Bingöl Merkez Sudüğünü köyüne bağlı Esenler mezrasında dolu yağışının ardından etkili olan hortum mezrada bulunan evlere ve hayvan barınaklarına büyük çapta zarar verdi. Elektrik telleri tamamen koparak devre dışı kaldığı için elektriğin kesildiği mezrada büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.
Hortumun olduğu an bölgede haber çalışmalarını yapan İLKHA muhabiri, köylülerin yaşadığı hortum felaketi ardından mezraya gelerek yaşanan felaketi görüntüledi.
"Her şey bir anda oldu"
Yaşadıkları o korkulu anları anlatan mezra sakinlerinden Ahmet Nebi, "Hortum geldiği an tam kapıdaydım, içeriye geçmeye çalıştım. Üç kişiydik. O anda çatı ile beraber bizi aldı. Biz çatının altında kaldık. Başka bir şey görmedik her şey bir anda oldu. Her şeyi süpürüp alıp götürdü. Köyde bulunan evlerin ve ahırlarının yüzde 90 çatısı uçmuş. Evlerin içinde ne kadar zarar var onu bilmiyorum. Ama zarar büyük. İki yaralı var biri benim." dedi.
"Köye vardım 5 dakika sonra büyük bir hortum oldu"
Bingöl Üniversitesinde idari personel olarak çalışan ve hortum esnasında köyde bulunanlardan Abdullah Bajormuş ise, "Köye ziyarete geldim yaklaşık 5 dakika sonra büyük bir hortum olayı oldu. Şahsi arabam zarar gördü. Aynı şekilde köy okulu, evlerin ve ahırların çatıs uçmuş durumda. Şu an her şey yerle bir. Bu bir afettir. Yapacak hiçbir şey yok. Yetkilerin bir an gelip zarar ve ziyanları tespit etmesi gerekir." diye konuştu.
"Şu ana kadar böyle bir şey görmedim"
Köylülerden Niyazi Baralay da her şeyin bir anda olduğunu söyledi. Hortum olayında kendi ahırı ve evinin de çatısının uçtuğunu aktaran Baralay, "Evlerin çatısı uçtuğu için çatıda ne varsa hepsi gitti. Ahırda hayvanlar vardı, bazı hayvanlar da zarar gördü. Ben şu ana kadar böyle bir şey görmedim." ifadelerini kullandı.
Hortum felaketinde yaralanan köylülerden, Ahmet Nebi ile Abdurrahman Barsbay, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı, 2022'de girdiği çatışma sonucu hayatını kaybeden bir askerin naaşını arama faaliyetleri kapsamında 19 askerin bir mağarada metan gazından etkilendiğini, 5'inin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
İletişim Başkanlığı, yılbaşından itibaren çıkan yangınların yüzde 25’inin sadece son 10 günde meydana geldiğine dikkat çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın." dedi.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.