Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda gözaltı sayısı 40'a yükseldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili 34 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırısıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Saldırıda açılan ateş sonucu bir vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Yerlikaya, 3 polis ve 3 vatandaşın hastanede tedavilerinin sürdüğünü belirtti.
Saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yapıldığı ifade eden Yerlikaya, 40 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, operasyonların devam ettiğini kaydetti.
Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı olarak, 1 Haziran 2023'ten, 6 Şubat 2024'e kadar 335 terör örgütlerine operasyon düzenlemişiz. Bu operasyonlarda 260 DHKP-C terörist gözaltı, bunlardan 30 tutuklu, 137 adli kontrol ve 6'sı da etkisiz hale getirilmiştir." bilgisini paylaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle birlikte 6 ay, 1 ve 2 yıl ceza alan kişilerin sırasıyla; 9, 18 ve 36 gün cezaevine gireceğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Dr. Halef Yılmaz, İran ile işgal rejimi arasındaki savaşın sonucunda işgal rejiminin hiçbir askeri başarıyı gerçekleştiremediğini; buna karşılık İran'ın birçok kazanım elde ettiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının devam ettiğini açıklayarak, 24 Haziran itibariyle güncel durumu paylaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yılsonuna kadar söz verdiğimiz gibi daha çok çalışacağız; bu sayıyı 453 bine ulaştırarak tüm afetzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız." dedi.