Cennet hurmasında 'Hz. Muhammed' lafzı

Diyarbakır'da bir bahçede yetişen cennet hurmasının üzerindeki "Hz. Muhammed" lafzı görenlerin dikkatini çekiyor.
Diyarbakır'da ikamet eden Sedat Doğan, misafirlerine ikram etmek için bahçesinden topladığı bir cennet hurmasının üzerinde "Hz. Muhammed" lafzını gördü.
Geçtiğimiz yıl da meyve bahçesinde yetişen bir şeftalide "Allah" lafzının olduğunu belirten Doğan, insanların bunları görerek ibret almaları gerektiğini söyledi.
Doğan, "Dün evime misafirlerim gelmişti. Ben de çocuklarımdan meyve getirmelerini istedim. Getirdikleri cennet hurmasında 'Muhammed' yazılı olduğunu fark ettim. Çürümüş olduğunu düşündüm, etrafını bıçakla kestim ama öyle olmadığını anladım. Teyit ettirmek için imam arkadaşlarıma gönderdim. Onlar da 'Muhammed' yazılmış dediler. Bunu tüm insanların görmesini istiyorum. Bunu ilk gördüğümde anlatamayacak derecede heyecanlandım. Duygularım ve mutluğum anlatılmaz. Geçen sene de şeftalide 'Allah-u Ekber' yazısı belirmişti. Yüce Allah dilese bir taşın üzerinde ağacı yeşertebiliyor, ölüyü diriltebiliyor. Onun her şeye gücü yeter." dedi. (Emrah Deniz - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.