CHP'nin Filistin afişi alay konusu oldu

CHP'nin yanlışlarla dolu skandal Filistin afişi sosyal medyada alay konusu oldu.
Müslümanların Filistin konusundaki hassasiyetini seçim malzemesi yapmaya çalışan CHP'nin, yanlışlarla dolu skandal Filistin afişi büyük gaflara imza attı. CHP'nin bu afişi başta sosyal medya olmak üzere bir çok TV ve haber sitelerinde alay konusu oldu.
Filistin'e destek amaçlı hazırlanan afişte Mustafa Kemal'e ait olduğu iddia edilen, "Kabe'nin tek taşına dokunulursa bütün ordumu gönderirim" sözü yer alıyor.
Müslümanların her gün namaz kılmak için yüzünü döndüğü Kabe'yi, Filistin'deymiş gibi gösteren CHP afişinde Filistin bayrağı diye afişe konulan bayrak da Ürdün bayrağı.
Afişin altında yer alan "Filistin halkı yanlız değil, kahrolsun emperyalizm" sözü her ne kadar doğru da olsa, işgal rejiminin siyonist düşünceyle anıldığı göz önünde bulundurulduğunda "Kahrolsun siyonizm" sloganı daha uygun düşerdi.
Afişteki bir diğer hata ise "yanlız" kelimesinde yer alıyor çünkü bu kelimenin doğru yazımı "yalnız" şeklinde olmalı. (Fırat Arslan- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da 2025 hac döneminin ilk kafilesini dualarla uğurladı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile ortak çalışma alanlarına yönelik istişare toplantısında bir araya geldi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından İstanbul'da "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar, Gazze direnişine destek çağrısında bulundu.
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın İstanbul, Van ve Adana'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde okunan Mevlid mesajında Hazreti Muhammed’in direniş, kardeşlik ve vahdet öncüsü olduğuna işaret edilerek, “Müslüman coğrafyalara dayatılan, vicdan ve insafı rafa kaldıran, amansız ve orantısız bir savaşın karşılığı ancak kutlu bir direniştir” ifadesi vurgulandı.