Çukur siyasetinin camilerde oluşturduğu tahribat ortaya çıktı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’nin çukur siyaseti sonrası başlayan çatışmalı süreçte ilçedeki camilerde oluşan tahribat ortaya çıktı.
Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde tellerin bir bölümünün geri çekilmesiyle camilerde oluşan tahribat da ortaya çıktı.
PKK'nin barikat ve çukur siyasetinin ardından ilçede 14 Mart'ta başlayan çatışmalı süreçte ev ve işyerlerinin yanı sıra ibadet yerleri de büyük oranda tahrip oldu.
İlçede 3 Haziran'da sona eren operasyonların ardından 25 Temmuz'da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası Zeynelabidin, Kışla, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa Mahallelerinin etrafı güvenlik tedbirleri kapsamında tellerle kapatılmıştı.
Söz konusu mahallelerden, tuzaklanan patlayıcıların temizlendiği Kışla ve Zeynelabidin Mahallelerini birleştiren Lozan Caddesi üzerindeki güvenlik telleri sökülerek bir kademe geri çekilmesiyle tellerin arkasında kalan Molla Musa Camii, Selman-i Pak Camii ile Paşa Camii'nde oluşan tahribat ortaya çıktı.
PKK'lilerin mevzi olarak kullandığı camilerde raflardaki Kur'an-ı Kerim'lerin yanı sıra minare, minber, kapı, kolon, kiriş, pencere, duvar, halı, dolap ve diğer tüm malzemelerin tamamen tahrip olduğu gözlendi.
Cemaat cami temizliğine başladı
Tellerin kaldırılmasıyla camiyi temizlemeye geldiklerini söyleyen Abdullah Akdoğan camide tahribatın çok olduğunu belirtti.
Akdoğan, "Camimiz mahallemizle birlikte yıkılmış durumda. Biz de hayrımıza camimizi temizlemeye geldik, görüyorsunuz her taraf yıkılmış durumdadır. Geldiğimizde kitaplar ve Kur'an'ı Kerimler yerlerdeydi." dedi
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği diğer mahallerde durum aynı
Operasyonların yapıldığı ve sokağa çıkma yasağının devam etmesi nedeniyle girilemeyen Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde bulunan diğer camilerin de büyük çapta hasar gördüğü belirtiliyor. (Cihat Şayık- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kurban Bayramı'nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak için harekete geçen Umut Kervanı Batman Derneği, bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmaya hazırlanıyor.
Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda ümmetin bayramını tebrik ederek, şehit aileleri, tutukluları ve muhacir Müslümanları selamladı, yeryüzündeki zulmün ortadan kalkması için herkesi daha çok çalışmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmak en doğal hakkıdır. Biz de bakanlık olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte bu hakkı sonuna kadar tavizsiz, toleransız korumaya devam edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ekonomi, dış politika ve güvenlik alanında attığımız adımları ‘Terörsüz Türkiye’ sürecimizle daha muhkem bir zemine oturttuk. ‘Terörsüz Türkiye’ menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği, öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız.” dedi.