Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz. Bu 10 yıl içerisinde iş hayatından eğitime, kültürden şehir planlamasına, teknolojiden sosyal politikalara kadar tüm alanlarda aileyi merkeze alan güçlü adımlar atacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Aile Forumu’na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumda yaptığı konuşmada, “Ailenin çöktüğü, çözüldüğü, yıprandığı her toplum; kökünden çürümeye, yozlaşmaya, çökmeye ve nihayetinde berhava olup gitmeye mahkûmdur. Aileye yönelik her türlü tehdit ve saldırıya karşı koymak, aile kurumunu yüceltmek ve tahkim etmek, hepimizin asli vazifesidir. Aileyi savunmak, insanı savunmaktır. Aileyi korumak toplumu yaşatmaktır, aileyi büyütmek geleceği inşa etmektir. Dünyada teknolojinin körüklediği büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Bu değişim dalgasının hızlandırdığı küreselleşme ve modernleşme, toplumun temeli olan aile kurumunu da dönüştürüyor. Hayatımızın her alanda dijitalleşmesiyle birlikte aile mefhumu başta olmak üzere birçok geleneksel kurumda anlam kaybına uğruyor. İnsani değerler zayıflarken, toplummerkezli anlayışın yerini benmerkezli zihniyet alıyor. Modern çağın, insanlığın pek çok değeri gibi aile kurumu üzerinde de ciddi tahribatlara yol açtığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
"Aileyi merkeze alan güçlü adımlar atacağız"
Aileyi güçlendirecek politikalara yön vermesi amacıyla Bakanlık bünyesinde Aile Enstitüsü'nü kurduklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu.
"Ancak şurası da bir gerçek ki, aile ve nüfus bir yıla sığdırılacak kadar dar bir gündem değildir. Aile kurumu üzerindeki küresel baskılar ve nüfus yapımızdaki değişim ancak uzun vadeli bir vizyon, kararlı ve bütüncül politikalarla yönetilebilir. Yalnızca demografik göstergelere odaklanan değil, aynı zamanda aileyi ve insan fıtratını koruyan, değerleri yaşatan, toplumun sürekliliğini teminat altına alan kalıcı politikalar geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bu yüzden 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz. Bu 10 yıl içerisinde iş hayatından eğitime, kültürden şehir planlamasına, teknolojiden sosyal politikalara kadar tüm alanlarda aileyi merkeze alan güçlü adımlar atacağız.
Mutlu aile, mutlu bir birey ve mutlu bir toplum demektir. Millet olarak maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen bizi bu topraklarda yüzyıllardır dimdik ayakta tutan en güçlü vasfımız aile bağlarımızdır. Aile bağlarımızın sağlamlığı ve dayanıklılığı sayesinde asırlardır bu topraklarda özgürce var olduk, bütün tehditleri başarıyla bertaraf ettik. Yine bu sayede tüm insanlığın gıptayla baktığı medeniyetler inşa ettik. Milletçe bizi Türkiye Yüzyılı ülkemizde ve ülkümüze taşıyacak en muhkem köprümüz yine aile olacaktır.
Aile, küresel emperyalizm karşısında en korunaklı limanımız, en sağlam kalemiz, aşılmaz, yıkılmaz bendimizdir. Aynı hassasiyetleri buradaki her bir misafirimizin, her bir kardeşimizin de paylaştığına yürekten inanıyorum. Aileyi ve aile kavramını hedef alan her türlü girişimin savuşturulmasında sizleri işbirliğine davet ediyorum. Aileye değer verenler olarak hep beraber umudu çoğaltacak, dayanışmayı güçlendirecek, kendi hanemizden başlayarak inşallah dalga dalga mutlu, sıcak, sevgi dolu bir toplumu birlikte inşa edeceğiz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Leman dergisinin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretine ilişkin, "Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır. Alçakça bir provokasyondur. Küstahlık edenler bunun hesabını hukuk önünde vereceklerdir." dedi.
Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşları, Leman dergisinin Peygamber Efendimize yönelik yayınladığı karikatür nedeniyle ortak basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.
Hazreti Muhammed Aleyhisselam ve Hazreti Musa Aleyhisselam’ı hakaret içerikli karikatürize eden Leman sözde Dergisine kendisi de tepki gösteren Avukat İrfan Ceylan, bu tür provokatörlerin önüne geçmek için Hazreti Muhammed Aleyhisselam’a has bir kanun maddesinin çıkarılmasının zaruri olduğunu vurguladı.
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Peygamber Efendimiz'e yönelik karikatür yayınlayan Leman dergisi'ne sert ifadelerle tepki gösterdi: Bu alçaklığa sessiz kalmayacağız.