Dicle Üniversitesi'ndeki yemek zammına eğitimcilerden tepki
Diyarbakır’daki Eğitim-Bir-Sen üyeleri Dicle Üniversitesindeki yemek zammını, üyelerine simit ve ayran dağıtarak protesto etti.
Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 Nolu (Üniversite) Şubesi, Dicle Üniversitesi'ndeki yemek zammını protesto etti.
Üniversite yemekhanesinin yanına stand kuran sendika yetkilileri, 'Memur zammı % 6, yemek zammı % 66, biz bu yemeği yemeyiz' pankartı astı. Yemekhaneye gelen öğretim görevlilerine simit ve ayran ikram eden sendika yetkilileri yemek zammını bu şekilde protesto ettiklerini söyledi.
Yaptıkları eylem hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 Nolu Şubesi Başkanı Yüksel Gümüş, yaptıkları eylem ile üniversitedeki yemek zammına cevap verdiklerini ifade etti.
Gümüş, "Daha önce yemek fiyatları 3 lira iken şu an bu yemek fiyatları bir kısım personele 9, bir diğer kısmına ise 5 lira olarak veriliyor. Bu fiyatların düşmemesi sonucunda üyelerimize bugün itibariyle simit ve ayran dağıtıyoruz. Bunun üzerine fiyatlar düşmez ise daha farklı eylem türlerine girmeyi düşünüyoruz. Bu artışı protesto etmek için bu eyleme başvurduk. Sonuç alıncaya kadar bu eylemimize devam edeceğiz. Bunun sonucunu bekliyoruz." dedi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’nın Kadınhanı ilçesinde hafriyat kamyonu şarampole devrildi. Sürücü U.A., olay yerinde hayatını kaybetti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, ailesi Konya’da ikamet eden lisans düzeyindeki 30 bin üniversite öğrencisine toplam 10 bin lira eğitim desteği verecek. Ödemeler, Şubat ve Mayıs aylarında iki eşit taksitte yapılacak.
Konya’da sonbaharın gelişiyle oluşan manzaralar, Allah’ın yarattığı doğanın kusursuz döngüsünü ve mevsimler arasındaki eşsiz uyumu gözler önüne seriyor.
Bu yıl “Huzur Vakti” temasıyla gerçekleştirilecek olan Şeb-i Arûs törenlerinin tanıtımı, üst düzey katılımla Atatürk İstanbul Kültür Merkezi’nde yapıldı.