Diyanet, kurum içi 500 imam ve müezzin alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, kurum içi 250 İmam Hatip ve 250 müezzin kayyım alınacağını duyurdu.
Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı.
İlana göre Başkanlık bünyesinde taşra teşkilatında münhal bulunan kadrolara kurum içi naklen atama yapılmak üzere Başkanlıkta farklı unvanlarda çalışan personele yönelik sınav yapılacak.
250 imam hatip ve 250 müezzin kayyım olmak üzere 500 personelin alınacağı sınavda şartlar şöyle:
Genel Şartlar
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
3. Halen Başkanlığı teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak.
4. Memuriyette adaylığı kalkmış olmak.
5. Başkanlıkça 2020, 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’nın (MBSTS) herhangi birinden en az 50 (elli) puan almış olmak.
6. Başvuru yapacağı unvanda halen çalışıyor olmamak ya da müktesebi bulunmamak.
- Kur’an kursu öğreticisi unvanında çalışanlar imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanı için; imam hatip unvanında çalışanlar müezzin kayyım unvanı için başvuru yapamayacaklar.
-Adaylar sadece bir unvan için başvuru yapabilecekler.
-633 sayılı Diyanet işleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 10/A maddesinde yer alan “Sözleşmeli personel olarak atananlar üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde pozisyonlarıyla aynı unvanlı memur kadrolarına atanır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.” hükmüne tabi olanlar bu sınava başvuru yapamayacaklar.
Özel şartlar
1. İmam-hatip için: a. İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.
b. İmam-hatiplik yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
2. Müezzin-kayyım için: a. Lise veya dengi okul mezunu olmak.
b. Müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
c. Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz) alımı yapılacak.
Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 28 Kasım 2022 – 8 Aralık 2022 (saat 16:30) tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” adresi aracılığıyla yapılacak.
Ankara'da sözlü yapılacak sınava ilişkin detaylı bilgilere Diyanet'in internet sitesinden ulaşılabiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi tamamen ortadan kalksın diye 2025 bütçesine 584 milyar liralık kaynak ayırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, geride yarım kalan tek bir hikâye bırakmamayı hedefliyoruz." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Özbek mülteci Khasan Umarov’un ölümüne illişkin, “Sağlık başvuruları ve acil ameliyat çağrılarına rağmen ne tahliye edildi ne de yeterli sağlık hizmetine erişimi sağlandı.” dedi.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalıdır! Bu birlik, yalnızca bölgesel güvenliği sağlamakla kalmayacak; İslam dünyasının kendi geleceğini tayin etme iradesini, onurunu ve bağımsızlığını ortaya koyacaktır." dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ziyaret ederek ülkesinin Kahramanmaraş'ta yaptırdığı konutların açılış törenine katılacak.