Diyarbakır'da en çok tercih edilen tatlı: Diyarbakır tescilli kadayıfı

Ramazan Bayramı dolayısıyla günler öncesinden tatlı siparişleri almaya başlayan kadayıf ve baklava satış mağazaları, son günde de yoğunlukları devam ediyor.
Diyarbakır'ın tescilli tatlı türlerinden olan burma kadayıf, Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.
Salgın sürecinden sonra ilk kez pastanelerden veya tatlı ustalarından bayramlık baklava ve tatlılarını alanların kimisi Diyarbakır'ın meşhur burma kadayıfından vazgeçemezken kimileri ise fiyat artışlarından dolayı biraz daha uygun bütçeli tatlıları tercih ediyor.
Merkez Kayapınar ilçesinde bir tatlı salonunda çalışan 18 yıllık Kadayıf Ustası Mahmut Akdivar, bayram münasebetiyle yoğun olduklarını belirterek "Yoğun bir çalışma metoduyla yani çift vardiya ile çalışıyoruz. Arife günü münasebetiyle yoğun çalışma sürecinin sonuna geldik. Bu yıl üretimimiz biraz daha fazla. Geçtiğimiz yıl bilindiği üzere pandemi süreciydi ve ondan dolayı herhangi bir ziyaretleşme söz konusu değildi. Haliyle tatlı türleri evlere servis yapılıyordu. Doğal olarak bu sene geçen yıla nispeten biraz daha hareketli." ifadelerini kullandı.
"Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistler tescillenmiş kadayıfı tercih ediyor"
Diyarbakır'ın tescillenmiş kadayıfına da değinen Akdivar, "Bilindiği üzere Diyarbakır'ın tescillenmiş kadayıfı var. Buna cevizli veya fıstıklı burma diyoruz. Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistler tescillenmiş Diyarbakır kadayıfını almadan gitmiyorlar. Gerçek manada cevizli burmada ayrı bir tat var. Bizler de tescillenmiş kadayıf alanında adayız ve o hizmeti en güzel şekilde vermeye çalışıyoruz." dedi.
Üretim ve satışını gerçekleştirdikleri tatlı türlerinin kalitesine vurgu yapan İşletme Sahibi Lütfü Karacaoğlan ise "Geçtiğimiz yıl salgın durumundan dolayı halk evinden çıkamıyordu ve bizim de evlere servis hizmetimiz vardı. Çok şükür bu sene salgın etkisini yitirdiğinden dolayı müşterilerimiz bizzat gelip ağız tatlarına göre tercihlerini sunabiliyorlar." şeklinde konuştu.
Karacaoğlan, "Geçen sene salgın dönemi olsa da fiyatlarda herhangi bir yükseliş söz konusu değildi, halkın alım gücü daha yüksekti. Bu sene ise alım gücü biraz daha düşmüş. Tatlılarımız birinci kalitede olduğundan ve de halkın alım gücü düşük olduğundan biraz daha fiyatı makul olan tatlıları tercih ediyorlar. Fıstığımızı birinci kalite olarak Gaziantep'ten, yağımızı Şanlıurfa'dan getiriyor ve ustalarımızın özenli çalışmalarıyla 41 baklava ve 40 kadayıf çeşidimizle halkımızın hizmetindeyiz." diye belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Hazreti Peygamber'i hedef alan ‘Leman’ isimli derginin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, 'Doğalgaz dünyada yüzde 32 düştü, Türkiye’de yüzde 117 arttı' başlıklı haber ve paylaşımlar, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik dezenformasyon içermektedir." açıklamasını yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Yangınlar sonucunda toplam 53 hektarlık alan zarar gördü. Bu da yangın başına ortalama 2 hektardan daha az bir alanın yandığını gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.