Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan Dağkapı Meydanı ve çevresini yeniden düzenlemek için “Dağkapı Meydanı Kentsel Yenileme Projesi’ni” hayata geçirecek.
Bu kapsamda 1971 yılında önce otel sonra 40 yılı aşkın Diyarbakır Subay Orduevi olarak kullanılan ve birkaç yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan bin 400 metrekare alana kurulu 13 katlı bina için yıkım kararı alındı.
Açıklamayı Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Twitter hesabından duyurdu.
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu Twitter hesabında, “’Dağkapı Yeni Meydan Projemiz’ kapsamında; eski orduevi binasının yıkım kararı bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan geldi. Dağkapı’yı şehrimize yakışan bir meydan yapacağız inşallah. Teşekkürler Sayın Bakanım Murat Kurum” ifadelerini kullandı.
13 katlı bina yıkıldıktan sonra bu alan meydana dahil edilecek, Dağkapı Meydanı ile meydana bakan binaların cepheleri iyileştirilecek, silüeti bozan yapılar kamulaştırılacak ve eski Dilan Sineması'na ait bina da "kültür merkezine" dönüştürülecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, aile hekimliği sisteminde yarından itibaren kişilerin aile hekimine kayıtlı olduğu şehir ile ikamet ettikleri şehrin farklı olması durumunda, otomatik olarak ikamet ettikleri şehre aktarılması uygulamasını devreye koyacaklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruları bugün sona eriyor.
Batman'da borç nedeniyle çok sayıda caminin elektriği kesildi. Nur Camii cemaati, sıcakların artmasıyla birlikte ibadetlerin zorlaşacağını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan Ş.Ç. Almanya'da ve Ö.A. Kosova'da, Ulusal seviyede aranan M.G. ve S.E.Ö. isimli şahıslar Gürcistan’da yakalanıp Türkiye'ye iade edildi.