Diyarbakır’da 2 polis görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'da Newroz etkinliğinde bıçakla alana girmeye çalışan Kemal Kurkut’un ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 polis görevden uzaklaştırıldı.
Diyarbakır'da Newroz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye kalkışan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un açılan ateşle ölümüyle ilgili haklarında işlem yapılan 2 polisin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Nevruz etkinlikleri alanına girmeye çalışan ve elinde bıçak bulunan sırt çantalı bir şahısa, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerince müdahalede bulunulmuş, olay yerinde yaralanan şahıs, hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirmiştir."denildi.
Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü olarak başlatılan soruşturmanın devam etiği belirtilen açıklamada, "Olayın idari yönüyle soruşturulması için İçişleri Bakanlığı'ndan Müfettiş görevlendirilmesi Valiliğimiz tarafından talep edilmiştir. Meydana gelen olay nedeniyle olayla ilişkili olan iki polis memuru Valiliğimizce görevden uzaklaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara'da binlerce kişi, "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirerek işgalci siyonistlerin soykırımını telin etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynağının sorgulanması gerektiğini belirterek, "Kaynağına bakmak ve kaynağının güvenilir olup olmadığından emin olmak en temel düstur olmalı." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i kabulünde İspanya’nın işgalci rejimin "Gazze’deki soykırımına karşı dirayetli ve onurlu bir duruş sergilediğini" belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.