DÜÇAM’dan çevre duyarlılığı çalışması

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgenin çevre sorunlarının belirlenmesi ve önlemler alınması konusundaki çalışmalarına devam ediyor.
Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM) yetkililerinden Profesör Doktor Kemal Güven, Doktor Serdar Karataş, öğretim Görevlisi İbrahim Yenigün ve Çevre Mühendisi Oğuzhan Eyigün; çevreye ve geleceğe sahip çıkma noktasında harekete geçme zamanı olduğunu ve bu anlamda gerek Dicle Üniversitesi mensubu olarak gerekse de bu bölgenin insanları olarak sorumluluklarını yaşamak ve yaşatmak gayretinde olduklarını belirttiler.
DÜÇAM'ın bu haftaki ziyaret noktaları, ÇEVSAN atık geri dönüşüm ve DİÇEV tıbbi atık toplama kuruluşları oldu. Her iki tesise yapılan ziyaretlerde; teknik bilgiler alınırken, bölgenin çevre sorunları adına yapılabilecekler üzerinde duruldu.
ÇEVSAN atık geri dönüşüm şirketi yetkilisi çevre mühendisi Latife İçli, "Dicle Üniversitesi ile mevcut protokollerimiz vardır. Çevre Çalıştayı konusunda da desteklerini paylaşmaktan mutlu olacağız" ifadelerini kullandı.
DİÇEV tıbbi atık genel koordinatörü Gülcan Bozokalfa ve Çev. Müh. Recep Seykan ise tesisi gezdirip bilgiler aktarırken, DÜÇAM'ın ziyaretinden son derece mutlu olduklarını ve çevre çalıştayında her konuda katkıda bulunacaklarını belirttiler.
Her iki firma yetkilileri, ortak sorun olarak eğitim ve bilincin yaygınlaştırılması konusunda hem fikir olurken, bu anlamda ciddi işbirliği sağlanmasının büyük yarar getireceğine inandıklarını söylediler.
DÜÇAM yetkilileri ise bu ziyaretlerin, iletişimin sağlanması adına ilk olduğunu, buradan sağlanacak ortak katkılarla büyük yararların amaçlandığını belirttiler. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.