Duyarlı vatandaş balkonunu yuva yapan kuşa bıraktı

Duyarlı bir vatandaş yuva yapan kuşun rahatsız olmaması için balkonunu kullanmayarak kuşa bıraktı.
Bitlis merkeze bağlı Rahva mevkiinde buluna TOKİ evlerinin balkonuna kumru kuşu yuva yaptı. Yuva yapan kuşun rahatsız olmaması için ev sahi balkonu kuşa bıraktı.
Kumru kuşunun yaptığı yuvanın bozulmaması için evin balkonunu kullanmadıklarını belirten ev sahibi Reşat Öztürk, bir gün balkona çıktıklarında kuş yuvasıyla karşılaştıklarını belirterek, “Rahva mevkiindeki TOKİ konutlarında oturuyorum. Genellikle akşamları hava serin olunca ailece balkonda oturuyoruz. Bir gün balkona çıkınca kumru kuşunun çiçeğin bulunduğu saksının yanında yuva yaptığını gördük. Bizde yuvanın bozulmaması için balkonu terk ettik. Çocuklar kuşu rahatsız etmesin diye balkonun kapısını kapatıyoruz. Kendisi terk etmedikçe biz karışmayacağız. Yuva yapan kuşta çocuklara alışmış gibi. Bazen çocuklar balkona çıkıp oturuyor. Ama kuşa dokunmuyorlar.” dedi.
Öte yanda halk arasında farklı özelliklere sahip olan kumru kuşunun yuva yaptığı evlere uğur ve bereket getirdiği biliniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasının, "yapay et üretiminin önünü açmak” amacı taşıdığı ve şap hastalığının bu doğrultuda "bahane edildiği" iddialarını yalanladı.
Birleşmiş Milletler nüfus tahminlerine göre 2024 yılında en fazla nüfusa sahip ülke, 1 milyar 450 milyon 935 bin 791 kişi ile Hindistan olurken, Türkiye, 85 milyon 664 bin 944 kişi nüfusu ile nüfus büyüklüğüne göre 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı.
Rüşvet soruşturmasında tutuklanan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, görevinden uzaklaştırıldı.