Eski Mardin Yolu'nda yenileme çalışmaları başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Sur İlçesinde bulunan eski Mardin Yolu'nu yeni Mardin Yolu'na bağlayan 4,5 kilometrelik yolda genişletme ve yenileme çalışmaları başlatıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent genelinde yol yapım bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken 2021 yılı programı kapsamına alınan Sur İlçesindeki eski Mardin Yolu'nda yenileme çalışmalarına start verilecek.
Eski Mardin Yolu'nda yer alan Bağıvar Köprüsü'nden yeni Mardin Yolu'na kadar 4.5 kilometrelik bölümde yol genişletme, bir adet köprü, 620 metre fore kazıklı istinat duvarı ve sanat yapıları tamamen yenilecek.
Ayrıca Çarıklı mahallesinin girişinde bulunan alt geçit genişletilerek devamında Çarıklı mahallesine bağlantıyı sağlayan eski köprü yerine de 71 metrelik yeni köprü yapılacak.
Çalışmalar tamamlandığında 3 metre genişliğinde kaldırım, aydınlatma direkleri, 14 metre genişliğe sahip olacak yol, konforlu ve güvenli bir hale getirilerek hizmete açılacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31'inci yılını anma töreni dolayısıyla bulunduğu Bosna-Hersek'te bir dizi ziyarette bulundu.
Kendi imkanlarıyla Gazze'deki çocukların sesi olmaya çalışan minikler, işgal rejimi destekçisi firmaların ürünlerinin kesinlikle boykot edilmesi gerektiğini vurguladılar.
Ankara’da CHP’li Çankaya Belediyesi’ne sabah saatlerinde polis operasyonu düzenlendi. Belediye binası ve bağlı birimlerde arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, anız yakımının toprağın verimliliğini düşürdüğünü, çevreye zarar verdiğini ve yasal yaptırımlara neden olabileceğini ifade etti.