Gökyüzünde görülen ışıklar merak uyandırdı

Türkiye’nin birçok bölgesinde dün akşam saatlerinde gökyüzünde oluşan sıralı ışıklar Batman’da da görüldü. Vatandaşlar, meraklı bakışlarla o anları telefonlarıyla kaydettiler.
Dün akşam saat 22.00 sıralarında gökyüzünde oluşan enteresan ışıkları gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla bu durumu çekip sosyal medya hesaplarında paylaştı.
Gökyüzünde oluşan sıralı ışıkların merak edilmesi üzerine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, twittr hesabından yaptığı paylaşımda, dün gece saat 22.05 civarında görülen gökyüzündeki parlamaların Starlink Leo Uyduları Güneş Panelinden kaynaklandığını bildirdi.
Bakan Varank, "Starlink Uydu Ağı Projesi kapsamında zaman içerisinde yer çevresindeki LEO yörüngelere yapay uydular yerleştirilmektedir. Bu uyduların güneş panellerinden kaynaklanan parlamalar ise zaman zaman yer yüzeyinden de izlenebilmekte." açıklamasını yapmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl – Muş Bulvarı'nda 3 aracın çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme kazada, 1'i ağır, 6 kişi yaralandı.
İzmir'de, PKK/KCK elemanlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA İstanbul Temsilciliği Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’da meydana gelen depreme değinerek, “Her işe karşı çıkan marjinallerin ne dediğine bakmadan, kentsel dönüşüm projelerini süratle hayata geçirmeye odaklanmalıyız. Ele ele verip birlikte çalıştığımızda kısa sürede çok büyük mesafe almamız pekâlâ mümkündür.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Silivri merkezli depreme ilişkin, "7 binamız az hasarlı bunun dışında hasar söz konusu değil. Fatih'te metruk bir bina yıkıldı. Saha çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.