İslami değerleri ticaretine alet eden Koton'a tepki

Giyim markası Koton'un, son reklamlarında eşofman ve pantolon üzerinden İslam'ın şiarlarından tesettürü ticaretine alet etmesi büyük tepki çekti.
Koton, son reklamında başörtülü milli tekvandocu Kübra Dağlı'yı oynattı. Reklamda "Kapalı kadın eşofman giymez" şeklindeki bir ifadeyle eşofmanı bahane edip algı yapılmaya çalışıldı.
Koton'un bu reklamı sosyal medyadaki duyarlı Müslümanların büyük tepkisini çekti.
Müslümanlar, Koton'un, İslami değerleri ticaretine alet ettiğini ve İslami değerlere saygı göstermediğine dikkat çekerek yetkililerden bu saygısızlığa karşı bir yaptırım talep etti.
Kişinin istediği gibi giyinmekte serbest olduğuna dikkat çeken Müslümanlar, ancak Koton'un bu reklamıyla tesettürün sınırlarını çizme hadsizliğine girdiğine dikkat çekti.
Söz konusu reklamın İslâm'ın izzeti savunan herkeste bir rahatsızlığa neden olması gerektiğine dikkat çeken Müslümanlar, Koton mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu.
Koton tekstil firmasının kot pantolon satmak amacıyla "Kapalılar, kot/eşofman giymez" şeklinde bir reklam formu oluşturduğunu hatırlatan Müslümanlar, bunun örseleyici, damgalayıcı bir sosyal mühendislik, toplumun değerlerini ve hassasiyetlerini metalaştırma olduğunu vurguladı.
Müslümanlar, bunun bir reklamın ötesinde; değer, algı ve tercihlere yönelik bir organize taciz olduğunu kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
29 Temmuz'da başlayan yıkımların ardından bir araya gelen hobi bahçesi sahipleri, yaşadıkları mağduriyetleri ve çözüm beklentilerini yerel ve ulusal basınla paylaştı.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.