İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 39 ilçenin 24’ünü kazandı

İstanbul’da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 39 ilçenin 24’ünü Ak Parti kazanırken, 14 ilçeyi CHP, bir ilçeyi de MHP kazandı.
Türkiye geneli yapılan yerel seçimlerin sona ermesinin ardından yapılan oy sayımlarının büyük çoğunluğu tamamlandı. 10 milyon 393 bin 532 seçmene sahip olan İstanbul’da bin 869 seçim çevresinde 31 bin 124 sandıkta oy kullanıldı.
Aylardır süren seçim çalışmalarının ardından vatandaşlar bugün sandık başına giderek tercih ettiği aday ve partiyi seçti.
İstanbul’da sandıktan çıkan oyların yüzde 98'i sayıldı. Buna göre İstanbul’da resmi olmayan rakamlara göre, 39 ilçenin 24’ünü Ak Parti kazanırken, 14 ilçeyi CHP, bir ilçeyi de MHP kazandı.
Yapılan oy sayımının ardından ortaya çıkan sonuçlara göre; Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Şile, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerini AK Parti aldı.
Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli ilçelerini CHP alırken, Silivri ilçesini de MHP kazandı.
AK Parti 2014 yerel seçimlerinde 25 ilçe kazanmıştı. Önceki seçimde CHP’nin kazandığı Çatalca ilçesi bu seçimle AK Partiye geçerken, 2014 seçimlerinde Ak Partinin kazandığı Esenyurt ve Küçükçekmece ise CHP'ye geçti. Bir önceki seçimlerde hiç ilçe alamayan MHP ise bu seçimle birlikte Silivri Belediyesini almış oldu.
31 Mart 2019 resmi olmayan seçim sonuçlarına göre partilerin İstanbul genelinde aldığı oy oranları: "Ak Parti yüzde 46.78, CHP 38, 03, HDP 4,03 İYİ Parti 3,52 SP 2,65 MHP 1,91"
2014 İstanbul yerel seçim sonuçları: "AK Parti yüzde 47,9 CHP yüzde 40,1 HDP yüzde 4,8 MHP yüzde 4 SP yüzde 1,4" (Nizamettin Aşkın-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.