Türkiye'nin nüfus bakımından en kalabalık şehri olan ve 4 milyondan fazla aracın trafiğe kayıtlı bulunduğu İstanbul'da ne trafik çilesine ne de toplu taşımalarda yaşanan yoğunluğa çare bulunuyor.
Resmi rakamlara göre 16 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise 20 milyondan fazla insanın yaşadığı ve sahip olduğu nüfusla Türkiye'nin dörtte biri büyüklüğünde olan İstanbul'da hem trafik hem de toplu taşımalarda ciddi yoğunluk yaşanıyor.
Birkaç sene öncesine kadar sadece hafta içi sabah işe gidiş ve akşam iş dönüşlerinde yaşanan trafik yoğunluğu, son yıllarda artık günün her saatinde ve hafta sonları da yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk sebebiyle sürücüler kısa mesafeleri kat etmek için bile bazen saatlerce trafikte kalabiliyor.
Özellikle metro, metrobüs ve tramvay hatlarında yaşanan yoğunluk sebebiyle toplu taşıma kullanan vatandaşlar çoğu zaman uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu durum, akşam iş çıkış saatlerinde ise katbekat artıyor.
Toplu taşımlarda yaşanan yoğunluk ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan halk hem trafik hem de toplu taşımalarda yaşanan yoğunluktan şikâyet ederek sorunun çözüme kavuşması temennisinde bulundular.
Gülay Demirbaş
Toplu taşımalarda yaşanan kalabalığın azalması gerektiğini söyleyen Gülay Demirbaş, metrobüs ve otobüs seferlerinin artması gerektiğini ifade etti.
"İstanbul çok güzel şehir ama çok kalabalık" diyen Yıldız Elçioğlu, ulaşımın rahatlaması temennisinde bulundu.
"Önlem alınmadığını düşünüyorum"
Bir yerden bir yere gitmenin zor olduğunu belirten Sevgi Önül, "Şu anda gideceğimiz yer neredeyse 2 buçuk saat ve bayağı sıkışık halde yolculuk yapıyoruz. Gençler ayakta durabilir ama yaşlı ve hamile olmasına bakılmaksızın kimse kimseye yer vermiyor. Kimin virüslü olup olmadığını da bilmiyoruz. Hepimiz yan yanayız, bayağı kalabalık oluyor. Keşke daha rahat olabilseydi ama önlem alınmadığını düşünüyorum." dedi.
"Akşam saatlerinde metrobüs ve tramvaylarda kuyruk oluşuyor"
Samet
Özellikle akşam saatlerinde çok fazla yoğunluk olduğunu belirten Samet isimli genç ise, "Metrobüsler ve tramvaylar da art arda gelmelerine rağmen hepsi dolu. Böyle olunca da hiç kimse istediği araca binemiyor. Son 1-2 senedir hep böyle. Özellikle akşam saatlerinde iş çıkışı sebebiyle tramvay ve metrobüslerde kuyruk oluşuyor." diye konuştu.
Halktan Nedim Çağın da, "Metrobüsü yıllar önce kim düşünmüşse güzel düşünmüş. Ancak artık metrobüslerin yenilenmesi gerekiyor. Yeni otobüsler alınmadığı için toplu taşımalarda yoğunluk oluşuyor. Metrobüs için alınan ilk araçlar gerçek metrobüs ve o araçların çoğu arızalandı. Ancak yerli üretim olan metrobüsleri yapıp hatta eklerlerse çok güzel olur." şeklinde konuştu.
Nedim Çağın
İstanbul'da trafik yoğunluğunun her zaman yaşandığını belirten sürücüler ise artık yoğunluktan yorulduklarını ifade ettiler. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu " (Yenidoğan) Çeteyi ortaya çıkartan, onu takiple delillendiren, bebeklerimizin ölümüne engel olan bir kişiye niye istifa istenir? Onları yakalattığımız için mi?" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Demokrasi ve insan haklarına inanan ülkeler ve uluslararası mekanizmalar ivedilikle harekete geçmeli, bebek katillerinin hak ettiği cezayı almaları için gereğini yapmalıdır." dedi.
Tarihçi-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, "Kudüs küresel hakimiyetin, cihan hakimiyetinin simgesi durumundadır. Dolayısıyla bir çekişme konusu haline gelmiştir." dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin işgalci siyonistler Benjamin Netanyahu ve Yoav Galant hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle tutuklama emri çıkarmasını memnuniyetle karşıladı.