İtfaiyenin yapmadığı işi vatandaşlar yaptı
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde çıkan anız yangınını itfaiye ekipleri söndürmeyince, vatandaşlar kendi imkânlarıyla yangını söndürmeye çalıştılar.
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Üçkuyular semtindeki anızlı arazilerde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.
Rüzgârın etkisiyle hızla çevreye yayılan yangın sonucu araziler küle dönerken, arazilerdeki bazı hayvanlar da telef oldu.
Mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının sadece belli bir kısmını söndürdü.
İtfaiye ekipleri ‘itfaiyede su bitti' diyerek yangının geri kalan kısmına müdahale etmeyince, anızlı arazilerde hayvanlarını otlatan vatandaşların, kendi imkânlarıyla yangına müdahale etmek zorunda kaldı.
İtfaiye ekiplerinin görevini tam olarak yerine getirmediğini söyleyen mahalle sakinleri, itfaiyenin lakayt durumuna tepki göstererek, duruma tepki göstererek, "Hayvanlarımızın 2 aylık yemi yandı. Yangın sonrası itfaiyeyi defalarca aradık ama meşgule attılar. Daha sonra olay yerine gelen 2 itfaiye aracı bir süre yangına müdahale etmedi. Sonradan müdahale ettiler ancak yangının sadece bir kısmını söndürdüler. Geri kalan kısmını ise ‘itfaiyede su yok' diyerek söndürmediler. İtfaiye işini yapmadı. Oruçlu halimizle yangını söndürmeye çalışıyoruz." dediler. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında resmi plaka bedeli dışında 150 TL ek ücret alındığı iddiasıyla açılan davada, iki sanık hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası verildi.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.