Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ihale aşamasına geçilen Kabala Mahalle Konağı projesini hayata geçireceklerini ifade etti.
Mardin Artuklu Belediyesi, ilçenin her noktasında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda vatandaşların beklentileri ve sıkıntıları ise gideriliyor. Mahallelerin eksikliklerini bilen bir anlayışla çalışmalar devam ederken, bir müjdede de Kabala Mahallesi için geldi. Artuklu Belediyesi Kabala Mahallesinde mahalle konağı yapacak. Proje için ihale aşamasına geçilirken, yakın zamanda ilk kazma vurulacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “İlimizde hizmet atağımız tüm mahallelerimizde olduğu gibi Kabala Mahallemizde de devam ediyor” dedi.
Tutaşı bu düşüncelerle mahalle konağı projesini de Kabalalı vatandaşlara hediye edeceklerini söylerken, “Belediyemiz ilçemizin her mahallesini yaptığı çalışmalar ile adeta şantiye alanına çevirmiştir. Hemşehrilerimizin beklediği ve istediği bir ilçeyi inşa etmek adına durmadan çalışıyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımızın sürekli arasında oluyor ve onları dinliyoruz. Kırsal mahallelerimizde de etkin bir şekilde bulunuyoruz. 6 aya önemli başarıları sığdırarak yolumuzda ilerledik. Kabala Mahallesi sakinlerinin de bizlerden beklentileri vardı. Özellikle kadınlarımıza önemli katkı verecek mahalle konağı hususunda istekleri vardı. Biz de bu konuda duyarsız kalmadık.” ifadesini kullandı.
Yer tespiti yaptıklarını aktaran Başkan Tutaşı, “Mahallemizde yer tespitini yaparak hemen harekete geçtik. Projemizi ihale aşamasına getirdik. Yakın zamanda ilk adımı atarak mahalle konağı için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Konağımız kadınlarımızın meslek edinmelerini, ekonomik hayata katılmalarını ve boş zamanlarını iyi geçirmelerini sağlayacak. Bunun yanında okuma yazma gibi kurslar ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde devam eden okuma yazma seferberliğine katkımız daha da çoğalacak.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "akaryakıt istasyonu planı yapma" iddialarına ilişkin, "Burada yeni bir düzenleme yoktur. Dolayısıyla iddia edildiği gibi kişiye özel bir uygulama söz konusu bile değildir." dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Suriye Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Kabawad ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı kabul etti.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların derilerinin zayi edilmemesi gerektiğini belirterek, bu derilerin deri sanayisinin ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını ve bilinçli kesimle ekonomiye ciddi katkı sağlanabileceğini söyledi.