Konya’da "Aranan Şahıslar Uygulaması": 45 kişi yakalandı
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde geniş çaplı denetim gerçekleştirildi.
İl genelinde yapılan "Aranan Şahıslar Uygulaması"na 370 tim ve 986 personel katıldı. Denetimlerde 47 bin 972 kişi ve 9 bin 9 araç sorgulandı.
Uygulama sonucunda, haklarında infaza yönelik 34, ifadeye yönelik 11 olmak üzere toplam 45 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca denetimlerde 1 kayıp şahıs ile 25 yoklama kaçağı/bakaya durumundaki kişi tespit edildi.
Yakalanan şahıslarla ilgili adli ve idari işlemler başlatılırken, kayıp ve yoklama kaçağı olan kişiler işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Konya İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 36 yıldır faaliyette olan TBMM Camii Kompleksi’nde hoparlörden ezan okunmaması, uzun süredir milletvekilleri ve çalışanlar arasında rahatsızlığa neden oluyordu. HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç’in girişimleriyle birlikte camide artık hoparlörden ezan okunmaya başlandı.
Konya’nın Doğanhisar ilçesinde belediye bünyesinde istihdam edilmek üzere geçici süreli temizlik işçisi alınacağı bildirildi.
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gümrük Muhafaza birimleriyle ortak yürüttüğü operasyonda, Karatay ilçesinde sahte belgelerle taşındığı belirlenen 12 bin 920 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün ele geçirdi.