Köprübatı Karakolu bölgesinde sessizlik hâkim

Türkyurdu Mahallesindeki sınır karakoluna önceki gün yapılan saldırıların ardından bu bölgenin karşısındaki IŞİD mevzileri ateş altına alınırken geçtiğimiz yıl hareketli günler yaşayan Köprübatı Hudut Karakolu bölgesinde ise sessizlik hâkim.
Sınır illerden olan Gaziantep ilinin Karkamış ilçesinde bulunan Türkyurdu Mahallesindeki sınır karakolunda hareketli günler yaşanırken geçtiğimiz yıl sıcak saatler yaşayan ve Türkiye'nin kırmızıçizgisi olarak bilinen Köprübatı Hudut Karakolu bölgesinde ise sessizlik hâkim.
IŞİD ve YPG'nin hâkim olduğu bölgelerin tam karşısında yer alan Köprübatı Hudut Karakolu bölgesindeki sınıra geçişleri engellemek için beton duvarlar yerleştirilmiş.
Herhangi bir saldırı durumuna karşı hazır bekletilen fırtına obüsleri ve tankların namluları karşıda bulunan IŞİD ve YPG mevzilerine doğrultulmuş.
Henüz herhangi bir hareketliliğin yaşanmadığı bu sınır bölgesinde Ada Bölgesi olarak adlandırılan alan, özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilmiş. Giriş çıkışların yasaklandığı bu alanda yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö