Kurban Bayramı öncesi maytap ve çatapat denetimleri sıklaştırıldı

Diyarbakır'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, maytap, çatapat gibi patlayıcı madde satışı yapan iş yerlerini denetledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile Sur Belediyesi zabıta ekipleri, özellikle bayram günleri birçok yaralanma olayına yol açan patlayıcı maddeler ile boncuk atan oyuncak silahların toptan satışını yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.
Sur ilçesinde bulunan Melik Ahmet Caddesi'ndeki iş yerlerini denetleyen zabıta ekipleri, bayramlarda çocuk ve gençlerin eğlenme aracı olan ancak sık sık yaralanmalara neden olan maytap, çatapat gibi patlayıcı ve parlayıcı maddeler ile boncuk atan oyuncak silahların satışının engellenmesine yönelik denetimlerde bulundu.
Satışı sakıncalı olmasına rağmen maytap, çatapat gibi patlayıcı ve parlayıcı maddeler ile boncuk atan oyuncak silahların satışını yapan işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri, uyarıları dikkate almayan iş yerlerine yönelik cezai işlem uyguladı.
Çocuk ve gençlerin, eğlence aracı olarak kullandığı, çoğunlukla bayramlarda tüketimi artan maytap, çatapat ve benzeri madde satan işyerlerine yönelik denetimlerini yıl boyunca periyodik bir şekilde sürdüren zabıta ekipleri, satışı sakıncalı olan maddelerin satılmaması yönünde işyerlerine tebligat yapıp uyarılara uymayan iş yerlerine yönelik cezai işlem uyguluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), bazı kişilerin Emniyet Genel Müdürü ve Vali Mahmut Demirtaş’ın adını kullanarak, sahte e-posta adresleri üzerinden yanlış bilgiler paylaştığını ve kişisel veri talebinde bulunduğunu duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ay içinde 31 ilde "nitelikli dolandırıcılık şebekelerine" yönelik yürütülen operasyonlarda 188 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 102’sinin tutuklandığını açıkladı.
Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Peygamber Sevdalıları Batman Derneği, bölge halkını Gazze'ye destek konvoyunu dualarla uğurlamaya davet etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun ilk toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.