Malatya Stadyumu "Özgür Filistin" sloganlarıyla inledi
Ziraat Türkiye Kupası'nda Malatya Yeşilyurt Spor ile Siirtspor arasında oynanan karşılaşmada tribünlerden Filistin'e destek mesajları yükseldi. Taraftarlar, 7 Ekim Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde "Özgür Filistin" sloganları attı.
Malatya'da Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Malatya Yeşilyurt Spor-Siirtspor karşılaşmasında Filistin'e destek mesajları verildi.
Maç öncesinde Malatyalılar, ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla stadyuma geldi. Karşılaşmayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya Yeşilyurt Spor Başkanı Ramazan Ayhan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda taraftar takip etti.
Tribünlerden Gazze'ye selam
Karşılaşma boyunca tribünlerde "Kahrolsun israil", "Yaşasın Filistin", "Malatya'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz" ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları atıldı.
Sahadaki mücadelede ise Malatya Yeşilyurt Spor, Siirtspor'u 3-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam etti.
Malatya Yeşilyurt Spor Başkanı Ramazan Ayhan, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, elde edilen galibiyetin yanı sıra Filistin'e verilen desteğin kendileri için anlamlı olduğunu belirtti.
Ayhan, "Bu galibiyet sadece sahadaki bir zafer değil; mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırdığımız anlamlı bir geceydi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Siirtspor'u 3-1 mağlup ederek yolumuza devam ediyoruz. Bir yanda Malatya Yeşilyurt Spor'umuzun mücadelesi, diğer yanda Filistinli kardeşlerimize destek ve dayanışma mesajımız… Sahada ter döken futbolcularımızı ve teknik ekibimizi, tribünlerde takımımızı yalnız bırakmayan kıymetli taraftarlarımızı yürekten kutluyorum. Malatya'dan Filistin'e uzanan kardeşlik köprüsüyle; sporda, dayanışmada ve gönül birliğinde yan yanayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da Aksa Tufanı'nın üçüncü yılı dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte Gazze'deki katliam ve soykırıma dikkat çekilirken, on binlerce kişi Filistin'e destek için bir araya geldi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Filistin, Kudüs davasının yalnız bırakılmaması ve siyonist rejime karşı somut adımlar atılması çağrısı yapıldı.
Aksa Tufanı'nın Müslümanlar açısından bir milat olduğunu belirten Dr. Hüseyin Sudan, Gazze'deki direnişin israilin yenilmez olduğu yönündeki algıyı sarstığını belirterek, Kudüs'e giden yolun iman, maneviyat ve mücadele ruhundan geçtiğini söyledi.