Mehmet Akif Ersoy Batman'da anıldı

Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlediği bir programla şair Mehmet Akif Ersoy'u andı.
Batman'da "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir program düzenlendi.
İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, okul ve resmi kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Mehmet Akif' Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Bahri Can yaptı. Konuşmanın ardından, İstiklal Marşının kabulü ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı.
Program, daha sonra Mehmet Akif Ersoy'u anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. öğrencilerin okuduğu şiir ve gösterilerin ardından program şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere, ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Programın sonunda bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, Mehmet Akif'i rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
Geçmişini, tarihini bilmeyenlerin geleceklerini yazamayacaklarını ve başarılı olamayacaklarını ifade eden Deniz, "200 yıldır ülkemize yapılan saldırıları çok iyi görüyoruz. O saldırılar bitmedi, hâlâ devam ediyor. 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' zihniyeti maalesef devam ediyor. 15 Temmuz'da bunu gördük. 30 yıldır bölücü terör örgütünü üzerimize salıyorlar. Bize düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe, birbirimizi kucaklayarak durmak. Bu coğrafyada nasıl bin yıldır beraber yaşıyorsak Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle Alevî'siyle, Sünnî'siyle dimdik ayakta durarak mücadelemize devam edeceğiz." dedi.
Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavrına da değinen Deniz, "Almanya'da, Hollanda'da bakanlarımıza yapılan hareketleri, tavırları görüyorsunuz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu, Cumhurbaşkanımızın şahsına değil, size, bize, bu millete yapılan saldırıdır. Gece gündüz demeden çalışacağız. Biz bu belaları ancak böyle defederiz." diye konuştu. (M. Fatih Akgül- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasının, "yapay et üretiminin önünü açmak” amacı taşıdığı ve şap hastalığının bu doğrultuda "bahane edildiği" iddialarını yalanladı.
Birleşmiş Milletler nüfus tahminlerine göre 2024 yılında en fazla nüfusa sahip ülke, 1 milyar 450 milyon 935 bin 791 kişi ile Hindistan olurken, Türkiye, 85 milyon 664 bin 944 kişi nüfusu ile nüfus büyüklüğüne göre 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı.
Rüşvet soruşturmasında tutuklanan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, görevinden uzaklaştırıldı.