Nissibi Köprüsü açıldı

Türkiye’nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nisisibi Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende ulaşıma açıldı.
Türkiye'nin 3'üncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında katıldığı programda hizmete girdi. Açılış programına binlerce vatandaş katıldı.
Nissibi Köprüsünün açılışında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin bir iş yaptığında işi yarım bırakmak gibi bir tavırlarının olmadığını belirterek, 2012 yılında başladıkları Nissibi Köprüsünün açılışını 3 yıl sonra 2015 tarihinde açılışını yaptıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada o kadar mutluyum ki; Bir taraftan Adıyaman, bir taraftan Siverek, öbür taraftan da Diyarbakır'ı ve bütün kavşakları birbirine bağlayan bir köprü oldu Nissibi köprüsü." ifadelerini kullandı.
Daha öncede bu bölgede ulaşımın feribotla sağlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün kendilerine 97 trilyona mal olduğunu söyleyerek, "Sizlere feda olsun" dedi.
Konuşmanın ardından Nissibi Köprüsünün açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kullandığı makam aracıyla Nissibi Köprüsü üzerinden karşı tarafa geçti. (Mehmet EREN - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kurban Bayramı'nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak için harekete geçen Umut Kervanı Batman Derneği, bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmaya hazırlanıyor.
Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda ümmetin bayramını tebrik ederek, şehit aileleri, tutukluları ve muhacir Müslümanları selamladı, yeryüzündeki zulmün ortadan kalkması için herkesi daha çok çalışmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmak en doğal hakkıdır. Biz de bakanlık olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte bu hakkı sonuna kadar tavizsiz, toleransız korumaya devam edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ekonomi, dış politika ve güvenlik alanında attığımız adımları ‘Terörsüz Türkiye’ sürecimizle daha muhkem bir zemine oturttuk. ‘Terörsüz Türkiye’ menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği, öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız.” dedi.