"Okul Cami Buluşması" sezon finali
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Okul Cami Buluşması" sezon finali, İzzet Paşa Camii'nde gerçekleştirildi.
Sezon finali programına Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, ve İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç, Şehit Önder Pınar Ortaokulu Müdürü Zülfü Yapıcı ve okul öğrencileri katılım gösterdi.
Yeni neslin temel dini değerlerini öğrenme ve fıtratlarına uygun şekilde yaşamlarını sürdürmeleri adına organize edilen "Okul Cami Buluşması" projesi, İzzet Paşa Camii'nde yapılan sezon finali ile yaz tatiline girildi.
Programa katılan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, "Okul Cami Buluşması" projesine, yaz tatilinden dolayı ara verildiğini ve yaz Kur'an kurslarıyla devam edilmesi gerektiğini vurguladı.
Gürtürk, "Camiler yalnızca namaz kılınan yerler değil. Tüm sosyal kültürel etkinliklerin yapılacağı ve dini vecibeleri yerine getirmek için oluşturulan mekânlar olarak tanımlıyoruz. Artık okullarımız 14 Haziran itibariyle bitmiş oluyor. Sevinçli bir şekilde Kur'an, temel dini bilgiler ve Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) hayatını öğrenmek için mutlaka sizleri, camilerimize ve yaz okullarımıza bekliyoruz. Hem camilerimize ve yaz okullarına gideceksiniz, hem de oyun oynayacaksınız. Akraba ziyaretleri yapacaksınız ve diğer sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri de birlikte yapacaksınız. 'Okul-Cami Buluşmaları'nda önemli olan, öğrendiklerinizi hayatınıza uygulamanız." ifadelerini kullandı.
Son olarak Gürtürk, "Eğer eğitimi gerektiği gibi alırsak, öğrenmede sunucu meydana getirir. Bizler yalnızca öğretmiyoruz, aynı zamanda eğitiyoruz. Öğrettiklerimizle toplumda yaşama, büyükleri sayma, küçükleri sevme, toplum için yararlı işler yapma ve erdemli bireyler olma, bizim en temel görevimiz olmalı diye düşünüyorum" dedi.
İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç ise "bizim erdemli gençlik, ahlaklı gençlik, iyi gençlik, iyi insan, iyi vatandaş ve iyi Müslümana ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki, eğitimsiz bunların hiçbiri mümkün değil. Bunun tek çaresi eğitimdir. Cami-Okul Buluşması en azıdan öğrencimizi, çocuğumuzu camiye yönlendirecek ve cami havasını teneffüs ettirecek. Hocayla, minberle, mihrapla, Kur'an'la ve cami cemaatiyle tanıştıracak. Bunun ayrıca çocuklarımızın üzerinde etkisinin olacağını düşünüyorum. Allah bu hizmetlerimizi rızası dâhilinde kabul eylesin." şeklinde konuştu.
Sezon finali programı toplu çekilen fotoğraf ve cami önünde yapılan ikramın ardından son buldu. (Mustafa Daştan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da organize ettiği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan panelistler önemli mesajlar verdi. Onlardan biri de Prof. Dr. Ziya Polat'tı. Polat, ahlak, zühd, cömertlik ve liderlik bağlamında Selahaddin-i Eyyubi'yi anlattı.
Gazze Âlimler Birliği Başkanı Dr. Mervan Ebu Asım, "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde yaptığı konuşmada, işgalci rejimin Mescid-i Aksa üzerinden planlarına dikkat çekerek, "Karşımızda tek bir düşman bulunmaktadır. Hepimiz yekvücut ona karşı durmalıyız." dedi.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da düzenlediği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan Tunuslu Dr. Rıza Bukadi, dikkat çeken tespitlerde bulundu. Bukadi, "Selahaddin gerçekten ne yaptı?" sorusu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam, Şanlıurfa'da düzenledikleri "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nin amacı hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Sağlam, "Amacımız sadece bir fetih ve zafer kutlaması değildir." dedi.