Resulayn’ın doğusunda çatışmalar yoğunlaştı
Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan “Barış Pınarı Harekâtı”nın 7’inci gününde, Resulayn'ın doğusunda çatışmalar yoğunlaştı.
Türkiye tarafından Fırat’ın doğusundaki PKK-YPG-PYD hedeflerine yönelik başlatılan “Barış Pınarı Harekatı'nın 7’nci gününde çatışmalar devam ediyor.
Dün gece Resulayn’da yaşanan şiddetli çatışmalar sabaha kadar devam etti. Çatışma sesleri Ceylanpınar ilçe merkezinden de duyuldu.
Bu sabah ise çatışmalar Resulayn’ın doğusundaki bölgede yoğunlaştı. İHA’larla tespit edilen hedefler obüslerle vuruldu. Vurulan hedeflerden dumanlar yükseldi.
Milli Savunma Bakanlığı, operasyonların 4’üncü gününde Resulayn şehir merkezinin ele geçirildiğini açıklamıştı. Ancak Resulayn'ın doğusunda ve kırsalında göğüs göğüse çatışmalar devam ediyor. Tünellerde gizlenen PKK-YPG-PYD’liler tünellerden çıkarak Türkiye askeri ve Suriye Milli Ordusu askeri ile çatışıyor.
Son bir saat içerisinde, Resulayn’ın doğusunda anlık gelen istihbarat raporları ve İHA’larla tespit edilen 50’ye yakın hedef vuruldu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kentin 7 farklı noktasında "Gazze Günümüzün Kerbelası" sloganıyla aşure ikramında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'yi kabul etti.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ABD bayrağı renkleriyle aydınlatılmasına ilişkin, “Epstein gibi kirli ağlarla anılan küresel odakların dostluğu olmaz. Bu gaflete derhal son verilmelidir.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla başlattığı 2026 yaz Kur’an kursları, Batman’da yoğun katılımla başladı.