"Sahabeler iyi tanınmalı iyi bilinmeli ve örnek alınmalıdır"
Günümüzde model olarak gösterilen birçok kişinin, toplumu karanlığa sürüklediğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Temsilcisi Sabahattin Keleş, insanların hem dünyaları hem de ahiretleri için sahabeleri örnek alması gerektiğini söyledi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Temsilcisi Sabahattin Keleş, vakıf tarafından Kasım ayının "sahabe ayı" olarak ilan edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Geçmiş senelerde de olduğu gibi bu ayda da 4 halife ve diğer sahabelerle ilgili etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Keleş, programlarda özellikle Sad bin ebi Vakkas ve Hazreti Hatice'yi ele alacaklarını ifade etti.
Keleş, “Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sahabeleri anlatırken, 'Onlar, gökteki yıldızlar gibidirler; eğer sizler onlara uyarsanız yolunu kaybetmezsiniz.' diye buyuruyor. Bizler de Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak tüm halkımızı bu etkinliklere davet ediyoruz. Çünkü biz buna inanıyoruz ki örnek alınması gereken insanlar sahabelerdir. Onların hayatlarını iyi öğrenirsek, onları kendimize model tayin ederiz ve Allah’ın izniyle cennete giden yolu da bu sahabelerle bulmuş oluruz." dedi.
Sad bin ebi Vakkas’ın hayatını iyi bilmek ve iyi öğrenmek gerektiğine dikkat çeken Keleş, “Sad Bin Ebi Vakkas Hazreti Muhammed’in kendisi için 'benim dayım' dediği sahabedir. Özellikle Sad bin ebi Vakkas’ı tarif ederken 'Kimin böyle bir dayısı vardır?' diye buyuruyor. Sad bin ebi Vakkası bu şekilde övmüştür. Allah Resulü ayrıca Sad bin ebi Vakkas için “Ey Sad okunu at! Anam babam sana feda olsun." diye övgüyle bahsediyor." ifadelerini kullandı
Keleş, "Maalesef model olarak gösterilen insanlar toplumu karanlığa, batıl ideolojiye sürüklüyor. Bu nedenle sahabeler örnek alınmalıdır. Hem bu dünyamız için hem de ahiretimiz için gerekli olan şey budur.” şeklinde konuştu.
Keleş, açıklamasının sonunda 23 Kasım cumartesi günü saat 19.30’da Siirt Üniversitesi merkez Kampüsü konferans salonunda düzenleyecekleri etkinliğe halkı davet ettiklerini belirtti. (Murat Orhan- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tasfiye sürecindeki yatırım fonlarına ilişkin kanun teklifinin bugün TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenlemenin yasalaşmasıyla, şartları karşılayan yatırımcılara fon başına 1 milyon lirayı aşmayacak şekilde ara ödeme yapılmasının önü açılacak.
Diyarbakır’da 1990’lı yıllarda gözaltında gördüğü işkenceler sonucu şehit olan Abdusselam İrdem, Hilvan’da kabri başında düzenlenen programla yad edildi. Molla Sinan Önel, İrdem’in hayatını, cesaretini ve İslamî davada kardeşlerine yönelik fedakârlığını anlattı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Azerbaycan'da başörtülü kız öğrencilerin okula alınmaması ve başörtülü öğretmenlerin derse girmelerine izin verilmemesine tepki göstererek yaşananları Türkiye'deki 28 Şubat sürecine benzetti.
TBMM'de yeni haftada yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin kanun teklifi ile Türk Kızılay Kanunu Teklifi ele alınacak. Fon düzenlemesiyle, belirlenen şartları taşıyan yatırımcılara fonların tasfiye varlıklarından 1 milyon liraya kadar ara ödeme yapılmasının önü açılacak. Çarşamba günü ise 2027 yılı bütçesi ve 2025 yılı kesin hesap görüşmeleri için ilk sunum gerçekleştirilecek.