Siirt'te kara hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı
Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu.
Siirt'te gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetrenin üzerine çıktı.
Siirt- Kurtalan karayolunda aksamalar yaşandı. Zincirsiz yola çıkan araçlar yolda kaldı.
Ağır tonajlı ve bazı araçların kara hazırlıksız bir şekilde trafiğe çıkmaları nedeni ile yolda kalan bazı sürücüler zincir takmak zorunda kaldı.
Siirt'in merkez Afetevler Mahallesi girişinde ise kara hazırlıksız yakalanan bir TIR, zincirleri olmadığı için yolda mahsur kaldı.
Yolun bir süre trafiğe kapanmasıyla bazı araçların kapalı olan yoldan geri döndüğü görüldü.
Bölgeye sevk edilen Özel İdare kar temizleme ekiplerinin yolu temizlemesiyle kapanan yol ulaşıma açıldı.
Yol temizleme ve tuzlama çalışmaları başladı
Şehir merkezinde etkili olan kar yağışı sonrasında Siirt Belediyesi ekipleri de kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
Muhtemel kar yağışına karşı tedbir aldıklarını ifade eden Belediye yetkilileri, 3 JCB Loder, 2 Greyder, 2 kar küreme ve tuzlama aracı 9 traktör ve 210 personelle yol açma çalışmalarına başlandığını aktardı.
Kar yağışı sonrasında harekete geçen ekipler, vatandaşların sorun yaşamaması için cadde ve sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Büyükşehir İtfaiye ve Afet Yönetimi Daire Başkanı Alpay Canözer, yaz aylarında artan orman yangını riskine dikkat çekerek, yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, kahvaltının yalnızca açlığı gidermekten ibaret olmadığını belirterek, dengeli bir sabah öğününün fiziksel ve zihinsel performansı desteklediğini, düzenli kahvaltı alışkanlığının ise sağlıklı yaşamın önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.
HÜDA PAR Mersin İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Bahar Etkinlikleri" final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç'in katılımıyla, Gençlik ve Gazze temasıyla düzenlenen programda Filistin'de yaşananlar, gençliğin karşı karşıya olduğu sorunlar ve toplumsal sorumluluklar ele alınırken, etkinlikler kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara da ödülleri takdim edildi.