Şırnak’ta özerklik baskınları: 3 gözaltı

Şırnak’ta özerklik açıklaması yapan DBP’lilere yapılan baskınlarda 3 kişi gözaltına alındı.
Şırnak'ta DBP il yöneticilerinin özerklik açıklamasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah gerçekleşen şafak baskınlarında, aralarında DBP yöneticilerinin evlerinin de bulunduğu 10 eve baskın düzenlendi. 3 kişi gözaltına alındı.
Basın açıklamasından sonra Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma neticesinde aralarında Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, DBP İl Eş Başkanı Salih Gülenç ve İHD Şırnak İl Başkanı Emirhan Uysal'ın evinin de bulunduğu 10 eve baskın düzenlendi.
Yapılan baskınlar sonucu DBP yöneticileri Salih Ürek, Kamil Külter ve Leyla İşlek ikametlerinde gözaltına alındı.
Şırnak Belediye Eş Başkanları Serhat Kadırhan ve özlem Onuk, DBP İl Eş Başkanı Salih Gülenç, yöneticiler Abdulaziz Bilgi, Sibel Kayaş, Zozan Anık, Murat Kabul ve Emirhan Uysal'ın ikametlerinde bulunmadığı belirtildi.
Baskınlar esnasında olay çıkaran PKK yandaşları ve polis arasında olaylar meydana geldi. Polis, kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi edip kalabalığı dağıttı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
THY, Bahreyn, Dammam, Doha, Dubai, Kuveyt, Abu Dabi ve Maskat seferlerinin bugünlük iptal edildiğini duyurdu.
Göç İdaresi Başkanlığı, İran’dan Türkiye’ye göç yaşandığı ile ilgili iddiaları yalanladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"israil ve destekçilerinin komşumuz İran'a yönelik saldırılarının daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de bir kiliseye yönelik saldırıya ilişkin, "Bu alçakça terör eylemi karşısında Suriye halkının ve hükümetinin yanındayız" dedi.