TP çalışanlarından iş bırakma eylemi

Batman’da TP çalışanları, sondaj, kuyu tamamlama ve jeofizik faaliyetlerinin TPIC'e bağlanacağı gerekçesiyle yarım günlük iş bırakma eylemi yaptılar.
Türkiye Petrolleri (TP) bünyesinde bulunan sondaj, kuyu tamamlama ve jeofizik (sismik) faaliyetlerinin TPIC'e bağlanacağı gerekçesiyle Petrol İş Sendikasına bağlı dört bölgede gerçekleştirilen eş zamanlı yarım gün iş bırakma eylemi Batman'da da yapıldı.
Eylem yapan işçi ve sendika yetkilileri, slogan atarak TP girişinden TP Bölge Müdürlüğü binası önüne polis kontrolünde yürüdüler.
Daha sonra işçiler adına basın açıklamasını okuyan Petrol İş Sendikası Başkanı Şehmus Kaygusuz, enerji güvenliğini zaafa uğratacak bir uygulamanın gündeme getirildiğini söyledi.
Kaygusuz, "1954 yılından bu yana enerji politikalarımızın merkezinde duran Türkiye Petrollerini küçülten ve zayıflatan bir karara imza atılıyor. Ülkemizde petrolün yüzde 75'ini tek başına üreten, ekonomiye önemli bir katkı yapan, faaliyet gösterdiği bölgelerde istihdam yaratan Türkiye Petrollerine büyük bir darbe vurulmaya hazırlanılıyor." dedi.
TP'nin, bu kararla zayıflatıldığını belirten Kaygusuz, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye Petrollerinin Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlükleri bünyesindeki sahalar ile Ankara Genel Müdürlükte sondaj, workover, sismik, deniz sismiği ve kuyu tamamlama faaliyetlerine son verilmek isteniliyor. Türkiye Petrolleri yönetimi, bu işleri artık kurum dışında ve proje bazlı gördürmeyi planlamaktadır. Tüm dünyada ülkeler kendi ulusal petrol şirketlerini güçlendirmeye ve büyütmeye çalışırken kamu kuruluşumuz Türkiye Petrolleri, bu kararla parçalanmakta ve zayıflatılmaktadır."
TP yönetimini uyarmak amacıyla yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Kaygusuz, "Petrol-İş üyesi işçiler, Türkiye Petrollerine sahip çıkacak, bu yanlışı başta bu faaliyetlerin yürütüldüğü bölgede yaşayan halk olmak üzere tüm Türkiye'ye anlatacaktır. TP yönetimini uyarmak ve kamuoyunun konuya dikkatini çekmek için bugün yarım gün boyunca iş bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından TP çalışanları, sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Sait Çelik–İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.