Uyuşturucu operasyonunda 56 gözaltı
Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonlarda 56 şüpheli gözaltına alındı.
Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinin 5 mahallesinde 72 saat süren helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda 56 şüpheli gözaltına alındı.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Şahinbey ilçesinin Yukarıbayır Hoşgör, Cumhuriyet, Turan Emeksiz ve Gümüştekin mahallelerinde 217 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı operasyonda bin 960 polis görev alırken, helikopter aracılığıyla mahallelerde aydınlatma gerçekleştirilerek operasyona destek verildi. Drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle de destek verilen operasyon kapsamında 5 mahalledeki sokakların tamamının girişleri kapatılırken, mahalle girişlerinde araçlar ve şüpheli kişiler arandı.
72 saatte tamamlanan operasyonda 56 gözaltına alınırken, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in de çalışmaları operasyon alanında takip ettiği operasyonun bilançosu açıklandı.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonda 217 eve baskın düzenlendiği, 2 bin 330 aracın arandığı ve 9 bin 300 kişinin GBT sorgulamasının yapıldığı, üst araması yapıldığı ve 56 şüphelinin “uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak” suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.
Operasyonda evlerde yapılan aramalarda, 5 kilo 300 gram esrar, 450 gram eroin, 730 gram sentetik uyuşturucu, 640 uyuşturucu hap, 5 hassas terazi, 2 tabanca ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da düzenlenen Filistin Günü programı kapsamında TÜMOSAN Konyaspor ile Filistin Milli Takımı karşı karşıya geldi. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla doldurulan stadyumda Gazze’de hayatını kaybeden çocuklar, sporcular ve gazeteciler anılırken, Gazzeli çocuklar futbolcularla birlikte seremoniye çıktı. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra Konya halkı, HÜDA PAR Konya Gençlik Kolları, İTTİHADUL ULEMA mensupları ve medrese öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Karşılaşma, 90 dakika tamamlanmadan 89 dakika 59. saniyede Filistin özgür olana kadar maçın ertelendiğini belirten mesajla durduruldu.
Millî Güvenlik Kurulu toplantısında Yemen’de son dönemde tırmanan gerilimin başta komşu ülkeler olmak üzere bölgede güvenlik risklerini artırdığı vurgulanarak, sükûnet çağrısında bulunuldu.
HÜDA PAR tarafından Şanlıurfa'da 2 Ekim'de “Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli” düzenlenecek. Panele HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu da katılacak.
Azerbaycan'da yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında başörtülü öğrenciler okullara alınmadı; öğrenciler gözyaşlarıyla geri döndü. Yaşanan görüntüler, Türkiye'deki 28 Şubat sürecini akıllara getirdi.